Frietkruiden, advies van experts

In België, het land van de gouden friet, vindt u in elke stad of dorp wel een frietkot. En hoewel frieten gemaakt van aardappelen van goede kwaliteit, zoals in onze Belviva producten, een lekkernij zijn, zelfs als ze gewoon worden geserveerd, houden we er allemaal van om onze frieten te combineren met sausjes of kruiden om de smaak te verbeteren.

Test uw eigen frietkruiden

De combinatie van frieten en kruiden is niet altijd voor de hand liggend. En buiten zout als kruiding, zien veel liefhebbers van frieten kruiden  wel eens over het hoofd, wat nochtans een heel nieuwe dimensie kan geven aan dit heerlijke gerecht. Allereerst een belangrijk advies. Voor een optimale hechting van uw kruiden op de frieten, strooit u de kruiden er best altijd over wanneer ze net bereid zijn. 

Als een eerste idee voor frietkruiden, heeft u er ooit gewoon aan gedacht om een pepermolen te gebruiken nadat uw frieten gezouten zijn om de smaak te verbeteren? Dankzij dit eenvoudige gebaar passen uw licht gepeperde frieten perfect bij uw vlees en grillgerechten. Om ervoor te zorgen dat uw frieten perfect samengaan met uw zomerse bbq's, kunt u er ook wat versgemalen Provençaalse kruiden over strooien. 

In een heel andere variant, zeer populair in de Verenigde Staten om vis- of vleesgerechten te verrijken, kunt u ook de zeer pikante Cajun-melange proberen. De geur van knoflook en de rokerige accenten van dit kruidenmengsel, gekruid met krachtig paprikapoeder, geven u een licht pikante ervaring die u niet snel zult vergeten. In de supermarkt vindt u meestal kant-en-klare bereidingen van deze kruiden. Pas op, dit mengsel is al zout, dus doe minder zout op uw frieten als u het gebruikt.
 

Belviva zorgt voor uw frietkruiden!

Heeft u geen tijd of zin om de hierboven gegeven adviezen voor het bereiden van frietkruiden op te volgen? Geen probleem. Dit jaar heeft Belviva, samen met Devos & Lemmens, aan de kruidenliefhebbers gedacht met twee nieuwe producten in beperkte oplage. 

Gezien de speciale genegenheid van de Belgen voor paprikachips, hebben wij logischerwijze besloten onze eigen variatie met heerlijke frieten met paprika aan te bieden. Omdat we ook in ons land de rage kennen van de met satékruiden gekruide frieten, een typisch gerecht dat in de frietkotten van Noord-België wordt geserveerd, is onze tweede keuze natuurlijk op deze heerlijke exotische smaak gevallen om u onze eigen frieten met satékruiden voor te stellen. Ook bekend als brochette kruiden, is dit een mengsel van zout en verschillende kruiden (paprika, witte peper, korianderzaad, venkel, kurkuma, cayennepeper en karwijzaad). Alles is uiteraard geschikt voor een veganistisch dieet en reeds gekruid zodat het klaar is voor de bereiding! 

Net zo lekker en knapperig als een bakje frieten rechtstreeks uit uw frietkot, maar dan direct beschikbaar in uw keuken. Het is de ideale keuze om uw kleine gastronomische pauzes te vergezellen tijdens de kleine en grote gebeurtenissen in uw leven. 

Goed nieuws voor wie geen friteuse heeft: deze producten zijn uitsluitend bedoeld om in de oven of in de airfryer te worden bereid, zodat de smaak van de kruiden behouden blijft. En dus zullen deze frieten met een groene nutri-score, eenmaal gebakken, ook iets minder vet zijn dan frieten die rechtstreeks uit de friteuse komen. Zo kunt u voorkomen dat u zich te veel zou inhouden wanneer het bord frieten aan tafel aan u voorbijgaat. En dat alleen al is reden voor een feestje! Loop deze zomer eens naar de diepvriesafdeling om ervan te genieten. 
 

Wat zijn de perfecte combinaties van sauzen en gerechten?

Wat is er beter dan onze frieten en Devos & Lemmens sauzen om bij uw gerechten te serveren? Hier volgen enkele tips van experts voor een combinatie van gerechten en sauzen die bij iedereen in de smaak zal vallen, altijd vergezeld van frietjes.

Liefhebbers van gevogelte zullen u vertellen dat een van de beste sauzen bij gegrilde kip samoerai saus is. Deze typisch Belgische saus, met zijn pikante smaak, past ook heel goed bij goede Belgische frieten.

Voor uw rood vlees, zoals een royaal runderribstuk, kunnen wij u alleen de emblematische Andalouse saus aanbevelen. Het is een ideale smaakmaker voor zomerse bbq's en voor winterse steengrillen. Dit alles gaat natuurlijk altijd vergezeld van frieten.   

Voor degenen die liever vis eten dan ander vlees, zal de meest logische keuze ongetwijfeld tartaar zijn. Ideaal als aanvulling op een traditioneel fish and chips-gerecht dat u ook met de producten van iglo kunt maken. En vergeet zeker de ketchup niet. Overal ter wereld geliefd, vooral bij jongeren, blijft het de saus bij uitstek om te combineren met uw hamburgers of zelfs met onze smakelijke fish sticks. Hetzelfde geldt als u op zoek bent naar de ultieme saus voor bij onze frieten met paprika!

En voor diegenen die op zoek zijn naar een saus die zich aan bijna elk gerecht laat aanpassen, aarzel niet om uw zinnen te zetten op de tijdloze mayonaise. Sommige mensen in het noorden van het land prefereren de iets zoetere variant, bekend onder de naam "frietsaus". Twee onmisbare sauzen die u in bijna elke koelkast in België zult vinden.