Onze duurzame strategie

Samenwerken voor een betere toekomst

De wereld verandert snel en we moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat onze hulpbronnen op een betere manier worden gebruikt, om de toekomst van onze planeet veilig te stellen.

Daarom werken we samen op onze lokale markten om complexe problemen aan te pakken, milieurisico's te bestrijden en veranderingen op wereldwijde schaal aan te sturen. Iglo vormt samen met Belviva, Findus, Birds Eye, Goodfellas en Aunt Bessies, Nomad Foods Europe, het grootste diepvriesbedrijf in Europa. Deze samenwerking stelt ons in staat om echt een positieve impact te hebben. 

We hebben een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld die werkt aan een toekomst waarin zowel de mensen als de planeet kunnen gedijen.
Een heerlijke smaak leveren en duurzaam inkopen is de sleutel tot alles wat we doen.
Elke dag genieten mensen van ons breed assortiment aan verantwoord geproduceerd voedsel, van onze beroemde vissticks tot onze voedzame erwtjes.

Diepgevroren voedsel is een goede keuze voor een duurzame levensstijl. Het is veelzijdig, altijd beschikbaar en blijft langer vers. Het is ook even voedzaam als vers voedsel en helpt om voedselverspilling te verminderen. We boeken vooruitgang in onze bijdrage aan een gezondere en duurzamere voeding. 

We kopen al meer dan 20 jaar vis en zeevruchten uit duurzame visserij. We kweken ook de meeste van onze groenten volgens duurzame landbouwprincipes.


We ontwikkelen onze duurzaamheidsagenda voortdurend door rekening te houden met onze rol in de wereld en de impact die we hebben als organisatie. We plaatsen duurzaamheid centraal in de manier waarop we zakendoen:

 

Betere inkoop:

  • We kopen in met zorg en respect voor mens en milieu. We richten ons op duurzaam, verantwoord ingekochte vis en zeevruchten en onze normen voor duurzame landbouw ontwikkelen zich van regionale praktijken tot wereldwijde normen.

 

Betere voeding:

  • We willen gezinnen inspireren om evenwichtiger te eten en een gezondere levensstijl te leiden. Met ons uitgebreide assortiment aan vis, groenten en kip zijn wij goed geplaatst om dat te doen. Al onze recepten worden beoordeeld met behulp van onze Voedingsprofileringstool. Deze merkt de  meerderheid van ons productassortiment aan als ''gezonde maaltijdkeuze''.

 

Betere bedrijfsprocessen:

  • We verminderen onze impact op het milieu door ons te concentreren op energie-, water- en afvalbeheer.
  • Duurzaamheid is belangrijk voor onze medewerkers, daarom werken we samen aan een duurzamere toekomst.
  • We streven naar gelijkheid en diversiteit in ons personeelsbestand.

 

Onze doelen als een bedrijf

We zijn vastbesloten om echte veranderingen teweeg te brengen en hebben in de hele groep duidelijke doelen gesteld die uiterlijk in 2025 moeten worden gehaald.

 

Als belangrijke voedselleverancier is een van onze belangrijkste prioriteiten ervoor te zorgen dat alles wat we produceren voldoet aan de hoogste normen voor voedselveiligheid en -kwaliteit. Onze klanten verdienen niets minder.
Als dit niet wordt gedaan, kan dit een negatieve impact hebben op de gezondheid en veiligheid van degenen die onze producten consumeren.

Lees meer over onze aanpak.

 

Duurzaamheidsverslag

Een wijs iemand zei ooit dat daden meer zeggen dan woorden. 

https://www.nomadfoods.com/wp-content/uploads/2023/05/2022-nomadfoodsreport-1.pdf