Hard werken om afval te verminderen

Wist je dat een derde van al het voedsel wordt verspild?

Voedselverspilling is wereldwijd een groot probleem en onze kostbare hulpbronnen worden ook verspild, wat wij verkeerd vinden. Daarom doen we ons uiterste best om niet alleen voedselverspilling tegen te gaan, maar ook het afval in onze toeleveringsketen te beperken. Onze ambitie is om onze grondstoffen om te zetten in heerlijke producten met zo weinig mogelijk afval.

Met snel invriezen kunnen we op de pauzeknop voor verse en half afgewerkte producten drukken om de beste kwaliteit en smaak te behouden gedurende het hele productieproces. Dit betekent dat onze merken een van de laagste percentages voedselafval hebben in de voedingsindustrie.

Natuurlijk is er onvermijdelijk voedselafval zoals aardappelschillen, bladeren, peulen of koolstelen. Er zijn ook fracties van vermijdbaar voedselafval die we gestaag willen verminderen. Waar mogelijk verzenden we deze materialen voor diervoeding. Als ze niet geschikt zijn voor voeding, verzenden we ze gewoonlijk voor anaerobe gisting om te worden omgezet in natuurlijke meststoffen en/of hernieuwbare energie. 

Geëngageerd om voedselverspilling te helpen verminderen

Omdat wij onze verantwoordelijkheden bij het bestrijden van verspilling zeer ernstig nemen bij iglo, waren wij een van de eerste bedrijven die zich aansloten bij de WRAP Courtauld Commitment in 2016.

De Courtauld Commitment 2025 is een vrijwillige overeenkomst om de voedselverspilling in het hele VK met 20% te verminderen tegen 2025. Deze verbintenis zal het VK helpen om Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 12.3 van de Verenigde Naties voor 2030 te behalen die van toepassing is op voedselverspilling bij de consument en in de retail.