Hoe diepvriesproducten de planeet kunnen helpen

Met diepvriesproducten wordt er minder voedsel verspild

Wist je dat 1/3 van al het voedsel wordt verspild*? En dat één van de beste manieren om voedselverspilling te verminderen, diepvriezen is? Je zult verrast zijn over het enorme verschil dat diepvriesproducten kunnen maken. 

Voedsel diepvriezenkan helpen om verspilling te verminderen tijdens het vissen, oogsten of transport en zelfs bij het bereiden van maaltijden thuis. Diepvriesvoeding leidt ook tot aanzienlijk minder huishoudelijk afval. Het voedsel blijft langer vers, je hoeft het niet meer zelf te snijden en je kan hierdoor precies gebruiken wat je voor de maaltijd nodig hebt. 

*Bewijs voor deze mate van verspilling: Onderzoek naar voedselverspilling in 27 EU-lidstaten, Bio Intelligence-rapport voor de Europese Commissie, Technisch rapport - 2010 - 054.

Het hele jaar door voedsel van hoge kwaliteit en steeds makkelijk te bereiden.  

Diepgevroren vis en groenten blijven vers en behouden hun smaak in de diepvriezer, waardoor je ongeacht het seizoen kunt genieten van voedsel van hoge kwaliteit. Diepvriesproducten zijn makkelijk te bereiden en te portioneren, dus een perfecte oplossing voor een actieve en moderne levensstijl.

Wist je dat vis die 'vers' wordt verkocht, eigenlijk meer dan 2 weken oud kan zijn, afhankelijk van de distributieketen en soortspecifieke houdbaarheid? Onze vis en zeevruchten worden gevangen op hun kwaliteitspiek en binnen 4 tot 8 uur diepgevroren. Dus, welke denk je dat het meest vers is? 

Even voedzaam als vers 

Niet iedereen weet dat diepvries even voedzaam kan zijn als vers.

Wij diepvriezen onze producten snel zodat we geen extra bewaarmiddelen hoeven te gebruiken en het langer vers blijft.

Als je verse producten lang bewaart, gaan de vitaminen erin verloren. Maar als je verse producten invriest, blijven de vitaminen en mineralen juist bewaard. Dat betekent ook dat ingevroren voeding op termijn zelfs meer vitaminen kan bevatten dan verse producten. Smaak en textuur worden ook niet beïnvloed door het diepvriesproces, dus is het een win-winsituatie.

Vergeet niet dat diepgevroren groenten even goed meetellen voor uw 5 porties per dag als verse groenten, waardoor het nog gemakkelijker is om gezond te eten. 

Meer weten? Klik hier.

Langzamer transport betekent minder uitstoot 

Na onze oogstseizoenen vriezen we onze producten snel in, zodat we relatief minder koolstofintensieve transportmiddelen kunnen gebruiken. We gebruiken vrachtschepen in plaats van luchtvervoer, wat milieuvriendelijker is.