Inspiratie om gezond te eten

Bij iglo helpen we consumenten om elke dag een beetje beter te eten.

Wij doen dat met ons gevarieerd en heerlijke assortiment vis, groenten, kip en steeds vaker ook vegetarische producten.   

Klik hier als je wilt weten hoe je een milieuvriendelijk voedingspatroon kan aanhouden.

Hoewel we er trots op zijn dat zo'n groot deel van ons portfolio bestaat uit vis, groenten of kip, is de rest van ons portfolio uiteraard even belangrijk voor ons. Daarom zetten wij ons in om in ons volledig assortiment te blijven innoveren en verbeteren, zodat we onze consumenten gezondere maaltijdkeuzes kunnen aanbieden. Klik hier voor meer informatie over voedingswaarden als kloppend hart van ons innovatieproces.

Wij erkennen het belang van externe validatie van onze voedingsaanpak hier bij iglo en hebben twee onafhankelijke audits laten uitvoeren van ons beleid en onze praktijken op het gebied van gezondheid en voeding, waaruit blijkt dat wij een nutritioneel verantwoord bedrijf zijn. Deze audits waren geïnspireerd op de Access to Nutrition Index, een ranglijst van de grootste wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenbedrijven, gebaseerd op hun voedingsaanpak. 

Kom hier meer te weten over iglo en voeding.

We gaan voor een evenwichtige levensstijl en breiden de keuzes voor gezonde maaltijden in ons portfolio uit. 80% van onze producten is momenteel een gezonde maaltijdkeuze en we blijven verbeteren.

Ons doel
Ieder jaar weer ons assortiment verbeteren met gezondere producten

Waarom hechten wij zoveel belang aan etikettering?

Duidelijke voedingswaarde-etikettering helpt onze consumenten om goed geïnformeerde voedingskeuzes te maken. Wij gebruiken etikettering op de voorkant van onze verpakkingen om de consument te laten weten hoeveel onze voedingsproducten bijdragen aan hun dagelijkse referentie-innames. Wij vermelden vrijwillig het vezelgehalte op het etiket om er mee voor te zorgen dat de consumenten een evenwichtige hoeveelheid voedingsstoffen consumeren in de loop van de dag en, wanneer mogelijk, gebruiken we lokale voedingswaardesystemen of keurmerken waarvan aangetoond is dat ze consumenten helpen bij het maken van gezonde voedingskeuzes.

In het VK, bijvoorbeeld, brengen we 'stoplichtaanduidingen' aan op al onze producten in 2018. In Frankrijk en België nemen we deel aan het vrijwillige initiatief van het Nutriscore-etiket op de voorkant van verpakkingen. In Scandinavië brengen we het sleutelgatsymbool of het hartteken aan op geschikte producten.

Lees hier meer over onze algemene voedingsaanpak en onze verbintenis tot duidelijke voedingswaarde-etikettering.