Verpakkingen voor een betere toekomst

We weten dat onze producten geliefd zijn en daarom is het belangrijk dat we ze produceren met respect voor onze hulpbronnen.

Verpakkingen zijn belangrijk omdat ze producten beschermen en bewaren tijdens het transport, waardoor we veilige en hoogwaardige producten kunnen leveren aan onze consumenten. Onze verpakkingen zorgenniet alleen vooreen langdurige houdbaarheid, maar helpen ook bij de grootte van de porties en voedselverspilling door de hersluitbaarheid ervan en duidelijke informatie.  

Omdat verpakkingen zo belangrijk zijn, moeten ze zorgvuldig worden uitgedacht en ontwikkeld. 

Wij hebben een Verpakkingsbeleid om te garanderen dat al onze verpakkingen geschikt zijn voor het beoogde doel. Voor ons betekent dit dat onze verpakkingen:  

  • veilig moeten zijn voor voedselgebruik;
  • overtollige materialen zoveel mogelijk moeten vermijden;
  • rekening moeten houden met de algemene impact op het milieu. 

Het vergroten van de recycleerbaarheid staat vooraan in onze agenda. Daarom onderzoeken we nieuwe materialen en geven we voorrang aan materialen van hernieuwbare bronnen, vooral papier. We moedigen ook al onze consument  aan om de verpakkingen  te recycleren, nadat ze hebben genoten van de voedingsmiddelen die erin zitten. 

Toen we op zoek waren naar een nieuwe verpakkingsoplossing voor een diepgevroren burgerproduct, hebben we een geoptimaliseerde doos ontwikkeld met minder materiaal, die minder ruimte inneemt tijdens het transport en in onze magazijnen. Deze nieuwe versie zorgde voor een beter palletschema, wat de logistieke kosten verlaagde en de laad- en loskosten verminderde. Dit had een aanzienlijke impact op het milieu vanwege de verminderde koolstofuitstoot tijdens de distributie en opslag in onze hele toeleveringsketen. 

We zullen de milieu-impact van onze verpakkingen verminderen. 70% van onze consumentenverpakkingen is momenteel recycleerbaar – en we blijven verbeteren. 

Ons doel
100% van onze consumentenverpakkingen zal recycleerbaar zijn tegen 2022