WE PROMOTEN GEZOND ETEN … VOOR DE PLANEET

We willen iedereen helpen op een meer milieuvriendelijke manier te eten door verantwoord gevangen diepgevroren vis zowel lekker gezond als toegankelijk te maken voor iedereen.

Het goede van Vis

Onze vis zit boordevol goeds. Van essentiële omega-3 en eiwit tot belangrijke vitaminen en mineralen zoals vitamine B12, vitamine D, selenium en jodium.* Maar om optimaal van deze voedingsstoffen te profiteren, is het van belang dat je vaak en gevarieerde vissoorten eet.

 

 

Minder CO2 door vis 

Het eten van vis is niet alleen goed voor jezelf, maar ook beter voor het milieu. Visvangst heeft een lagere CO2-uitstoot dan het kweken van rund,- en lamsvlees. Daarom raden we aan, in het belang van onze goede gezondheid, en dat van onze planeet, om meer vis te eten.

*Rijk betekent, in de context van een mineraal of vitamine, dat de voedselbron minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat. Voor eiwit betekent rijk dat minimaal 20% van de energie die door de voedselbron wordt geleverd afkomstig is van deze voedingsstof.

KOM MEER TE WETEN

Wanneer je onze vis kiest, kies je voor duurzaam gevangen vis. Kom meer te weten over de andere manieren die wij waarborgen zodat toekomstige generaties ook van vis kunnen genieten.