Waar komt jouw vis vandaan

Waar komt jouw vis vandaan

Atlantische zalm

Salmo salar

salmo salar

Kenmerken

De Atlantische zalm is herkenbaar aan het kleine dikke vinnetje achter de grote rugvin. Het is een vissoort die ook geschikt is om te kweken. De Atlantische zalm die wij inkopen is gekweekt. In het wild kan een Atlantische zalm tot 13 jaar oud en wel 150 cm lang worden.


Kweekmethode

Gekweekte Atlantische zalm wordt meestal gekweekt in speciale metalen kooien, gelegen in half beschutte kustgebieden. De zalm wordt gekweekt in kooien die speciaal ontworpen zijn voor de zalmkweek. Het duurt enkele jaren tot de jonge zalm in zee kan uitgezet worden en daar groeit hij verder tot het gewenste gewicht bereikt is. De Atlantische zalm wordt gekweekt in zijn natuurlijke omgeving, op een manier die het welzijn van de vis verzekert. Natuurlijk veranderende watertemperaturen gedurende het hele jaar zorgen voor perfecte groeiomstandigheden voor de Atlantische zalm, met een continue aanvoer van vers zeewater in de kooien.


Voeding

Gekweekte Atlantische zalm wordt gevoed met voedingpellets, speciaal ontwikkeld voor kweekzalm, aangepast aan de grootte van de vis. Zo krijgen bijvoorbeeld kleinere visjes ook kleinere pellets.


Waarom Atlantische zalm?

Het stevige roze gekleurde vlees van de gekweekte Atlantische zalm is rijk aan voedingsstoffen, zoals eiwitten en omega 3 vetzuren.


Bereidingswijze

Gekweekte Atlantische zalm smaakt het beste in de vorm van een filet of steak, en is vooral lekker gegrild of gebakken in de pan of oven. Onze Iglo Atlantische zalm kan op verschillende manieren gecombineerd worden voor een heerlijke maaltijd, met diverse groenten en bijgerechten.


Iglo producten

Iglo heeft 1 product met Atlantische zalm: de zalmfilets, het beste stukje van de zalm. Je vindt ze per 2 filets en per 6 filets verpakt.