Garnalen

Litopenaeus vannamei

Waar komen jouw garnalen vandaan?

Gebruik de interactieve map om te ontdekken waar jouw garnalen vandaan komen.

Kenmerken
Deze garnalen zijn familie van alle andere Decapodae (tienpotigen), zoals kreeft, krab, noordzeegarnaal en langoestine. Deze soort komt voor in tropische regio’s zoals Oost- en Zuidoost-Azië, en wordt daar gekweekt in aquaculturen. Een garnaal kan 23 cm lang worden en heeft een lang dun lijf dat in een krulletje zit. Garnalen zijn een beetje doorzichtig, met een melkachtige, bruine verkleuring.

Voeding
Onze garnalen komen uit aquacultuur en krijgen speciale voeding, die ze gezond houdt. Als ze tot de gewenste grootte zijn uitgegroeid, worden ze geoogst, gepeld en zo snel mogelijk diepgevroren om de versheid en voedingsstoffen te bewaren. De garnalen worden voorzien van een beschermend ijslaagje (apart vermeld op de verpakking) om ze te beschermen tegen uitdroging.

Waarom garnalen?
Garnalen hebben een laag vetgehalte en bevatten goede omega 3 en 6 vetzuren.

Bereidingswijze
Het witte sappige vlees van garnalen kan je op veel manieren gebruiken, als middelpunt van je maaltijd, of om je sauzen extra smaak te geven. Spoel het beschermlaagje van de garnalen en bak ze op een heet vuur of voeg ze 3 minuten voor het einde toe aan een lekkere saus of visstoofpotje. Gebakken garnalen kan je perfect gebruiken in een exotische wokschotel.

Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Voor meer informatie over de specifieke voedingswaarden van je product, verwijzen wij naar de voor- en achterzijde van de verpakking die je gekocht hebt. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Klik hier!