Delen
Delen

Vaste Voeding : Onze tips om kinderen groenten leren eten

Als volwassenen zijn we bewust hoe belangrijk het is om vruchten en groenten te consumeren, maar we weten hoe moeilijk kinderen soms kunnen zijn als het over eten gaat en hun laten begrijpen waarom ze meer groenten zouden moeten eten is zelfs moeilijker. Wat doet U dan als uw kinderen geen groenten willen eten en in het bijzonder spinazie?

Hier is onze top manieren om uw kind te helpen spinazie te eten en een snelle start voor goede etensgewoontes.

Introduceer langzaam nieuwe voeding

Diversiteit is de sleutel voor een gezonde en evenwichtige voeding maar fruit en groenten (zoals met het meeste voedsel) zijn een nieuw concept voor kinderen en kleuters. Indien U spinazie in hun voeding wil introduceren, kunt U beter langzaam beginnen om hen gewoon aan de smaak en de textuur te maken.

Het gaat niet om hoe dikwijls U probeert uw kinderen spinazie te laten eten maar ook hoeveel U hen geeft. Start met een kleine kwantiteit op te dienen. Met de tijd introduceert een beetje meer in hun eten zodat uw kinderen eraan gewend geraken ze in hun bord te zien en er meer van te eten.

Wees geduldig

Vermijd commentaar te geven over wat en hoeveel uw kind eet, zelfs als het moeilijk voor U is. Hoe meer U bij uw kind aandringt om hun spinazie op te eten hoe meer het zal tegenwerken. Moedig hun goed gedrag aan en vergeet niet dat het even kan duren vooraleer het gewoon geraakt spinazie of nieuwe groenten te eten. Zelfs één hapje is al vooruitgang dus forceer kinderen niet hun bord leeg te eten.

Fun spinach recipe

Maak nieuwe smakelijke recepten

De presentatie van het eten speelt een belangrijke rol in het feit dat we het eten of niet, het is dus geen verrassing als kinderen hun neus optrekken voor een bord met waterachtige groenten. Maak nieuwe recepten vol kleuren en met een combinatie van stralende groenten om uw kind aan te moedigen ze te eten. Spinazie is fantastisch om in fraaie recepten te gebruiken door hun lichtgroene kleur.

Bij Iglo hebben we een variëteit aan heerlijke recepten met spinazie en we zijn er zeker van dat uw kind ze even lekker als wij vindt! Van tot, bestaat er een kleurrijk bord waarvan de hele familie kan genieten.

Kijk maar naar onze heerlijk spinazie recepten voor meer maaltijden inspiratie.

Fish sticks castle

Maak maaltijden leuk!

Indien U het moeilijk heeft om uw kinderen spinazie te laten eten, probeer dan maaltijden leuk te maken zodat uw kinderen plezier hebben om met U aan tafel te zitten.

Zoals U aan tafel spelletjes zou spelen, snij hun voedsel op een grappige manier of maak vormpjes met de spinazie in hun bord; een maaltijd grappig maken moedigt uw kind aan voedsel eten (en in het bijzonder groenten) te associeren met een leuke ervaring

spinach spaghetti

Wees slim tijdens het koken

Indien uw kind constant weigert zijn spinazie te eten, is het tijd om slim in de keuken te zijn.

Voeg een portie spinazie in hun favoriete pasta maaltijd of verberg ze gedurende de dag in een smakelijk hapje om zeker te zijn dat ze hun portie spinazie opeten, zelfs zonder het te weten!

Taco's met fish sticks

Kook samen

Koken is niet alleen een fantastische manier om een band te scheppen, maar het zal uw kind helpen zich beter te voelen met groenten te eten, zeker als ze ze zelf voorbereid hebben.

Laat uw kinderen meedoen in de keuken, het zal hen zin geven om het voedsel dat ze voorbereid hebben op te eten en we hebben een paar makkelijke recepten die ze zouden kunnen uitvoeren. Probeer onze Taco's met Fish Sticks om uw kind vertrouwd in de keuken te maken, we zijn er zeker van dat ze onze erwten in een mum van tijd zullen lusten!

pitabroodje

Wacht niet enkel op de maaltijd

Spinazie is fantastisch op elk moment van de dag, U moet dus niet trachten dat uw kind ze enkel bij hun maaltijd eet. Spinazie opdienen als snack tijdens de dag is een goede manier om uw kind gewoon aan de heerlijke smaak en de stralende kleur te maken, zo zullen ze de volgende keer niet ontgocheld zijn als ze spinazie in hun bord zullen zien liggen.

Onze spinazie burritos zijn een heerlijke en voedingrijke lunch, terwijl onze pitabroodjes met spinazie een smakelijk hapje zijn waarvan de kinderen op elk moment van de dag kunnen genieten!

Wees een voorbeeld

Eet ook uw spinazie op! Kinderen zullen makkelijker voedsel proeven als ze zien dat U ze ook eet en zoals ze gedrag copieëren, leren en nemen ze onze voedingsgewoontes ook op. Wees attent op de voedsel berichten die U stuurt zodat U kinderen weten dat men van spinazie als deel van een gezonde voeding kan genieten.

Leer uw kinderen waarom het zo belangrijk is groenten te eten en vertel hen over de nutritionele voordelen van spinazie en vooral hoeveel vitaminen, mineralen en nutrimenten ze bevatten. Er bestaat geen alles-in-één methode als het over waterachtig eten gaat of als U probeert uw kinderen voor de eerste keer spinazie te laten eten.

Het belangrijkste deel om nieuwe groenten aan tafel aan te moedigen is het doorzetten, geef nooit op! Testen en fouten maken deel uit de hulp die U aan uw kinderen geeft bij het proberen van nieuwe smaken en texturen en tijdens het leren over de gezondheidsvoordelen van spinazie en ander voedzaam voedsel. Indien U meer wilt weten waarom groenten zo voedzaam zijn, lees dan hoeveel groenten zouden we per dag moeten eten en waarom zijn groenten zo goed voor jou