Zoeken
 Zoeken in: Zoeken in:

Het probleem met voedselverspilling

Maak kennis met onze nieuwe groene kapitein. Hier vind je meer informatie over zijn missie en wat Forever Food Together betekent.

In een notendop gaat het er bij Forever Food Together om dat we ervoor zorgen dat alle mensen altijd lekker en voedzaam eten krijgen wanneer ze dat nodig hebben.

En als je naar de druk op de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet kijkt, is dat geen gemakkelijke klus. 

  1. We helpen iedereen te begrijpen waarom diepvriesvoeding een duurzamere keuze is.
  2. We bieden je productinnovaties waarmee je gezonde keuzes kunt maken.
  3. We verkrijgen en bereiden jouw voeding op een verantwoordelijke manier.

Het probleem met voedselverspilling

globe globe globe globe globe globe
trash

DE WERELD VERSPILT 1/3
VAN DE GEPRODUCEERDE VOEDING

ELK JAAR WORDT IN DE EU 89 MILJOEN TON VOEDING VERSPILD EN ALS NU GEEN ACTIE WORDT ONDERNOMEN ZOU DIT IN 2020 TOT 126 MILJOEN TON KUNNEN STIJGEN!

Nu89 MTON VOEDSEL

2020 126 MTON VOEDSEL

(ONDERZOEK OVER VOEDINGVERSPILLING IN DE EU 27, BIO INTELLIGENCE SERVICE, RAPPORT VOOR DE EUROPESE COMMISSIE, OKTOBER 2010)

EEN VAN DE BESTE MANIEREN OM VERSPILLING VAN VOEDING TEGEN TE GAAN IS DEZE TE DIEPVRIEZEN. JE ZULT ER VERSTELT VAN STAAN HOEVEEL VERSCHIL DIEPVRIESVOEDING KAN MAKEN.

Het probleem met voedselverspilling

DIT MOET STOPPEN!

Het probleem met voedselverspilling

VERSE VOEDING VEROORZAAKT MEER AFVAL DAN DIEPVRIES.

60% VAN DE VERSE & GEKOELDE PRODUCTEN WORDT WEGGEGOOID OF VERSPILD.

30% VAN DE DIEPVRIESPRODUCTEN WORDT WEGGEGOOID OF VERSPILD

(DUITS INSTITUUT VOOR DIEPVRIESVOEDING)

Voeding diepvriezen maakt een verschil

VERGELIJKING VAN HUISHOUDENS MET OVEREENKOMSTIGE MAALTIJDEN

VERS                                                 DIEPVRIES

Vers

Bevroren

ER WORDT IN HUISHOUDENS 47% MINDER VOEDING VERSPILD ALS ER DIEPVRIESVOEDING IN PLAATS VAN VERGELIJKBARE VERSE MAALTIJDEN WORDT GEGETEN

 

Case study

(“GEBRUIK VAN CONSUMENTENONDERZOEK OM DUURZAAMHEID VAN VOEDING TE BEPALEN”, BRITISH FOOD JOURNAL, VOL. 116)

Met diepvriezen gaat minder voeding verloren zelfs al voordat je het koopt

Voeding diepvriezen maakt een verschil

Voeding diepvriezen helpt iedereen er beter gebruik van te maken.

Het zorgt voor minder verspilling in elke fase van de voeding op weg naar je bord – in feite de helft van vers of gekoeld.

En het helpt je maaltijden samen te stellen die voedzaam en gemakkelijk te bereiden zijn, in precies de hoeveelheid die je wil koken.

Diepvriesvoeding verandert de manier waarop je eet, ten goede

Met diepvriezen gaat minder voeding verloren zelfs al voordat je het koopt

Door het snelle diepvriezen gaat diepvriesvoeding veel langer mee. Het kan gemakkelijk worden opgeborgen en veilig en zonder verspilling worden vervoerd. Het wordt dus niet weggegooid of verspild voordat het je bereikt heeft.

Duurzamer voeding kiezen

Diepvriesvoeding verandert de manier waarop je eet, ten goede

De voeding in je diepvries wordt waarschijnlijk niet zo snel weggegooid als de voeding in je koelkast.

Omdat diepvriesproducten al in porties verdeeld zijn, is het gemakkelijk alleen de hoeveelheid te koken die je nodig hebt, en de rest in de diepvries voor later te bewaren. En omdat het langer meegaat, kun je het koken wanneer je maar wil.

De voeding die je nodig hebt wanneer je het nodig hebt

Duurzamer voeding kiezen

Omdat diepvriesproducten zonder te bederven overal vandaan kunnen komen, kunnen we vermijden in gebieden te vissen waar de visstand laag is en kunnen we boeren kiezen die goed voor hun land en hun dieren zorgen.

Ons verhaal is al een lange tijd geleden begonnen

De voeding die je nodig hebt wanneer je het nodig hebt

We denken er niet bij na dat we lekkere en voedzame groenten zoals erwtjes en spinazie het hele jaar door kunnen eten, maar dit zou zonder diepvriesproducten bijna onmogelijk zijn.

Om in de winter van de verse smaak van zomergroenten te genieten, moeten we de groenten of helemaal uit een ander klimaat halen of ze diepvriezen als ze geteeld worden.

Vervoer over grote afstanden van verse producten betekent meer verspilling, hogere prijzen en voeding dat minder lang vers in je koelkast blijft. Door in plaats daarvan groenten diep te vriezen, kunnen we de smaak en voedingswaarde beschermen en ze dichter bij jouw huis telen zodat de prijs laag kan blijven.

Ons jouw voeding toevertrouwen

Ons verhaal is al een lange tijd geleden begonnen

Het is bijna 90 jaar geleden dat Clarence Birdseye diepvriesvoeding uitvond.

En tegenwoordig worden onze producten vaker tijdens maaltijden geserveerd dan die van enig ander diepvriesmerk.

Genieten van lekker eten, en op een duurzame manier werken

Ons jouw voeding toevertrouwen

Als mensen je hun voeding toevertrouwen, is dat een grote verantwoordelijkheid.

Het gaat niet alleen om het eten op hun bord, maar ook om voeding die lekker en gezond voor hen is.

En daar zijn we het mee eens.

Het is essentieel om te weten waar je voeding vandaan komt en steeds vaker vinden mensen het belangrijk dat de voeding die ze kiezen op een verantwoorde manier wordt beheerd en naar de bron herleid kan worden.

Helpen de visstand te beschermen

Genieten van lekker eten, en op een duurzame manier werken

Daarom hebben we nauwe samenwerkingsverbanden met boeren, telers en vissers en zorgen er zo voor dat onze voeding lekker en voedzaam is. Daarnaast hebben we altijd met zekerheid willen weten waar onze producten vandaan komen. En dat is nog altijd het geval want ook nu zetten we ons ervoor in om te garanderen dat onze voeding verantwoord wordt geteeld, gefokt en gevangen.

Goed weten waar onze kippen vandaan komen

Helpen de visstand te beschermen

Als je een van onze vissticks eet, weet je dat je de visstand niet in gevaar brengt. Dat komt omdat al onze visserijen verantwoordelijk worden beheerd. We weten zelfs de namen van de boten die onze vis vangen.

Toen kabeljauw bedreigd werd door overbevissing, hebben we mensen aangemoedigd in plaats daarvan andere soorten vis zoals Alaska pollak te proberen. En we werken samen met de Marine Stewardship Council (MSC) en visserijen overal ter wereld om ervoor te zorgen dat al onze vis in de toekomst ook duurzaam verkregen kan worden.

Case study

Hoe we onze groenten telen

Goed weten waar onze kippen vandaan komen

Elke kip die je eet is ooit een ei geweest. Als het een kip van ons is, weten we waar dat ei is gelegd en hoe de kip is gefokt en haar hele leven is behandeld.

En dankzij de kippenfokkers die wij kiezen heeft die kip meer ruimte gehad om rond te scharrelen dan de meeste kippen die je koopt.

Onze aanpak

Onze Forever Food Together beloften

Hoe we onze groenten telen

Wist je dat landbouwvoertuigen met gedeeltelijk opgeblazen banden de grond minder snel beschadigen?

Dat is slechts één van de dingen die we voorschrijven in de hoge normen die we aan onze boeren en telers stellen. Die normen bevatten veel details die zijn ontwikkeld om de vruchtbaarheid van de grond en de biodiversiteit te beschermen. Zo moet aan de rand van alle velden land worden vrijgehouden om het wildleven daar te laten gedijen. 

Case study

Bekendheid geven aan diepvriesvoeding & het voorkomen van verspilling

Onze Forever Food Together beloften

We hebben al veel gedaan, maar om onze missie Forever Food Together te laten slagen, moeten we door blijven gaan en er nog een schepje bovenop doen.

Dus hier volgt een herinnering aan de drie beloften die we je hebben gedaan:

  1. We helpen iedereen te begrijpen waarom diepvriesvoeding een duurzamere keuze is.
  2. We bieden je productinnovaties waarmee je gezonde keuzes kunt maken.
  3. We verkrijgen en bereiden jouw voeding op een verantwoordelijke manier.

Hoe we je helpen een evenwichtig voedingspatroon te kiezen

Onze groene kapitein is slechts een van de manieren waarop we consumenten laten weten dat diepvriesvoeding een goede keuze is. We blijven praten over hoe diepvriesproducten verspilling vermijden, want hoe meer mensen ervoor kiezen des te beter het voor de planeet is.

Doel 1

Ervoor zorgen dat onze voeding verantwoordelijk verkregen wordt

Hoe we je helpen een evenwichtig voedingspatroon te kiezen

We bereiden alleen lekkere producten waarmee je een gezonde en evenwichtige voedingskeuze hebt. Kip, vis en groenten horen tot de meest gezonde producten die je kunt eten.

In de komende maanden en jaren ga je veel lekkere productinnovaties van ons zien. En het recept voor elk van die maaltijden is nauwkeurig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het zo voedzaam mogelijk is.

Doel 2

Hoe we je eten bereiden is ook belangrijk

Ervoor zorgen dat onze voeding verantwoordelijk verkregen wordt

We beloven dat al onze producten verantwoord verkregen zijn met strenge normen betreffende de plaats van herkomst.

En daar blijft het niet bij. 

Doel 3

Samen gaan we voor een duurzame toekomst

Hoe we je eten bereiden is ook belangrijk

De manier waarop we lekker voeding bereiden is even belangrijk als waar het vandaan komt. We staan erop dat onze producten snel worden diepgevroren waardoor de versheid en voedingswaarde behouden blijven.

En zelfs waar we onze producten maken, zoeken we naar manieren om verspilling te verminderen en energieverbruik terug te dringen, en dat zal altijd zo blijven.

Doel 3

We verliezen Forever Food Together nooit uit het oog

Samen gaan we voor een duurzame toekomst

Forever Food Together betekent veel mensen die samenwerken om jou onze voeding te brengen met de kwaliteit die je van ons verwacht. Dit zijn de telers, boeren, vissers, leveranciers van ingrediënten, winkeliers, overheden, particuliere organisaties, onze consumenten en wij allemaal bij Iglo.

Voor meer informatie over onze normen, en met wie we samenwerken, kun je onze gedetailleerde voedingnormen hier lezen.

Onze Aanpak

We verliezen Forever Food Together nooit uit het oog

“Bovenal zijn we afhankelijk van de mensen die voor en met ons werken om Forever Food Together een realiteit te maken. We hebben mensen op elk niveau en in alle delen van ons bedrijf die ervoor zorgen dat onze beloften als het ware deel uitmaken van ons DNA en bij alles wat we doen op de voorgrond staan – nu en altijd.”

Stéfan Descheemaeker

Chief Executive Officer

Iglo Group