Hoe diepvriezen het verlies en de verspilling van voedsel voorkomt

Wij geloven dat diepvriezen een van de meest verantwoordelijke methoden van voedselbehoud op de wereld is en we weten dat het de hoeveelheid voedsel die verloren gaat en verspild wordt aanzienlijk verminderd.

Diepvriezen zorgt voor langere houdbaarheid en sluit de voedingsstoffen in. Het vermindert op elk punt in de toeleveringsketen de hoeveelheid voeding die bederft en wordt weggegooid, en nieuw onderzoek van de Sheffield Hallam Universiteit heeft aangetoond dat het kan helpen de hoeveelheid voedsel die in huishoudens wordt verspild te verminderen.

Het onafhankelijke onderzoek van de universiteit onder 83 huishoudens toonde dat een typische huishouding 10,4 % aan vers voedsel en 5,9 % aan diepvriesproducten verspilt. In het onderzoek werd aangetoond dat 47% minder diepvriesvoeding dan verse voeding werd weggegooid.

U kunt de volledige informatie over het onderzoek lezen in het British Food Journal door hier te klikken.

Gepubliceerd in de British Food Journal; July 2014  Ref, met goedkeuring of Dr Martindale, Hallam University, Sheffield, UK