Vraag het de deskundigen op voedingsgebied

Als we werken aan de creatie van maaltijden die qua voedingswaarde beter uitgebalanceerd zijn, doen we dit in samenwerking met onafhankelijke voedingsdeskundigen uit heel Europa.

In de Nutrition Advisory Board (Voedingsadviesraad) van Iglo werken vier van de meest gerespecteerde academische deskundigen op het gebied van voeding en gezondheid samen met onze eigen deskundigen om ons inzicht te geven in de situatie rond voedingspatronen in Europa.

Onze Nutrition Advisory Board wordt voorgezeten door onze CEO, vergadert tweemaal per jaar en geeft belangrijke richtlijnen om ons in staat te stellen onze Forever Food Together beloften na te komen. 


De belangrijkste werkgebieden van de raad zijn:

  • Ons ondersteunen met de ontwikkeling en implementatie van onze Nutrient Profiling Tool, die ervoor zorgt  dat 100% van alle nieuwe producten die we in 2020 ontwikkelen erin resulteert dat consumenten evenwichtiger maaltijdskeuzes maken.
  • aanbevelingen om mensen te helpen evenwichtiger te eten
  • advies over voedingsberichten op onze voedselverpakking.

De leden van onze onafhankelijke Nutrition Advisory Board zijn:

  • Dr. Helmut Heseker,  Professor in de voedingswetenschappen aan de Universiteit van Paderborn.
  • Prof. Judith Buttriss, Directeur-Generaal van de British Nutrition Foundation.
  • Prof. Andrea Poli, Directeur van de Nutrition Foundation Italië, docent voeding en gezondheid aan de Universiteit van Parma.
  • Prof. Karl-Heinz Wagner, Decaan Voedingswetenschappen, t onderzoekplatform ‘Active Ageing”,Voedingswetenschappen Universiteit van Wenen.