Doel 3: 100% van onze voedingsproducten wordt verantwoord ingekocht en bereid

Verantwoord inkopen van vlees, pluimvee en eieren

Achtergrond

Na het paardenvleesschandaal van 2013 leefde er een algemene bezorgdheid over de oorsprong en betrouwbaarheid van roodvleesproducten.

Onze benadering?

We werken met onze eigen praktijkcode voor rood vlees en pluimvee welke volledige traceerbaarheid tot aan de bron garandeert, evenals met normen voor fokken en verwerken, zodat we aan onze belofte ‘verantwoord ingekocht en bereid’ kunnen voldoen.

Bijvoorbeeld:

  • Voor rundvlees: We werken aan het bereiken van de hoogste normen bij het gebruik van rundvlees als ingrediënt. Zo werken we met een onafhankelijk intern en extern controleprogramma voor alle leveranciers. Dit betreft vele controles, inclusief DNA-testen, om de authenticiteit van het rundvlees in onze producten te verzekeren.
  • Voor pluimvee: Alle plantaardige voeding voor ons pluimvee moet komen van conventionele landbouwgebieden en niet van ontbost land en we staan het gebruik van kunstmatige groeibevorderende medicijnen niet toe.
  • Voor eieren: Alle eieren (ei, eiwit, eigeel en gekookte eieren) voor producten van Iglo zijn afkomstig van kippen die in schuren en niet gekooid in batterijen zijn gefokt.