Onze strijd tegen klimaatverandering

De opwarming van de aarde vormt een groot risico voor de oceanen, zeeën en landbouwgronden.  Dit zorgt er ook voor dat we over minder grondstoffen van hoge en duurzame kwaliteit komen te beschikken. Momenteel behoort de landbouw tot één van de grootste emissie uitstoters ter wereld. Daarom maken wij ons al tientallen jaren hard voor duurzame inkoop en landbouw.  We richten ons voornamelijk op de visserij en groententeelt, omdat we daarmee echt een verschil kunnen maken. 

Een toenemende wereldbevolking betekent dat we voortdurend moeten nadenken over hoe we voedzame en duurzame voeding kunnen produceren. Elk jaar gaat meer dan 1,3 miljard ton voedsel verloren, grotendeels in de vorm van huishoudelijk afval. Diepvriesproducten vormen een goede oplossing om voedselverspilling te verminderen, omdat diepvriezen tot 5-6 keer minder verspilling kan leiden dan vers voedsel*.

*Martindale, W, (2014) "Using consumer surveys to determine food sustainability", British Food Journal, Vol. 116 Issue: 7, pp.1194-1204, doi: 10.1108/BFJ-09-2013-0242.

Onze oceanen staan onder druk

De wereldwijde vraag naar vis en zeevruchten blijft toenemen, maar overbevissing en destructieve praktijken hebben ertoe geleid dat veel van 's werelds visbestanden bedreigd zijn. Naast de klimaatverandering en de oceaanvervuiling leidt dit tot een enorme druk op onze oceanen. Over het algemeen bestaat er een reëel risico voor het zeeleven en de visbevoorrading. 

Deel uitmaken van het grotere geheel

De VN hebben duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (DOD's) in het leven geroepen om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te pakken. Onze duurzaamheidsdoelen zijn afgestemd op de volgende DOD's: 2, 6, 7, 8, 12, 14 en 15. 

Werk samen met ons aan een groene toekomst

Het is beter voor het milieu om meer plantaardig voedsel, zoals groenten, vis uit duurzame visvangst te eten. Daarom investeren wij voortdurend in een breder en beter assortiment vis, groenten, vegetarische maaltijden en vleesvrije producten.

Wil je zelf iets doen voor een duurzame en gezonde toekomst? Wij hebben een aantal tips voor je:

  • Eet gevarieerd.
  • Eet meer plantaardig voedsel, zoals groenten.
  • Eet vaker vis en zeevruchten, maar zorg ervoor dat ze van duurzame visvangst zijn.
  • Eet minder voedingsmiddelen die veel vet, suiker of zout bevatten (bv. chips, snoep, suikerhoudende dranken) - kijk altijd op het etiket.
  • Kies gezondere vetten en oliën, zoals koolzaad-, zonnebloem- en olijfolie.
  • Koop alleen wat je nodig hebt en maak geen te grote porties klaar. 
  • Hergebruik waar mogelijk verpakkingen alvorens ze te recycleren.