Kabeljauw

Kabeljauw

Gadus morhua

Kenmerken

Atlantische kabeljauw is familie van de Alaska pollak en de schelvis, beter bekend als de familie van de kabeljauwen (Latijnse naam: Gadidae). Ze hebben een langwerpig lijf, een lange kop, een uitstekende bovenkaak en een opvallende kindraad. Kabeljauw kan tot 2 meter lang worden en maximaal 25 jaar oud, maar wordt vaak gevangen op een jongere leeftijd.


Voeding

Ze voeden zich met bodemdieren, zoals wormen, weekdieren, schaaldieren en kleine visjes. De kabeljauw leeft meestal dicht bij de zeebodem in verschillende leefgebieden, maar kan ook in open water gevonden worden.

Waarom kabeljauw?

Kabeljauw heeft een laag vetgehalte, is heel gezond door het hoge jodiumgehalte en is rijk aan omega 3 vetzuren.


Bereidingswijze

Het witte sappige vlees van de kabeljauw kan je perfect gebruiken in diverse gerechten. Je kunt het grillen, bakken in de pan, stomen, of verpakt in folie in de oven bereiden met naar smaak toegevoegde kruiden en groenten.

Iglo producten

Iglo Kabeljauwhaasjes, gepaneerde Kabeljauwfilets en Suprême van kabeljauw zijn gemaakt van Atlantische kabeljauw.

 

Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Voor meer informatie over de specifieke voedingswaarden van je product, verwijzen wij naar de voor- en achterzijde van de verpakking die je gekocht hebt. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Ontdek meer

Waar komt jouw vis vandaan:

Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan

Oostelijk deel Oostzee

Code: 27-20


Hoe je vis gevangen is:

Met trawlnetten, zegens, lijnen en haken, kieuwnetten en soortgelijke netten



Ontdek meer over onze aanpak van de


ontwikkeling van duurzame visserij