Rode Pacific zalm

Rode Pacific zalm

Oncorhynchus gorbuscha

Kenmerken

Rode Pacific zalmen hebben, zoals alle zalmen, een typische dik klein vinnetje achter hun rugvin. Ze kunnen tot 76 cm lang worden en paaien meestal na 2 jaar. Net als alle wilde zalmen, is ook de rode Pacific zalm « anadroom »: ze worden geboren in zoet water, zwemmen dan naar de oceaan om op te groeien en keren na enkele jaren terug rivier opwaarts om te paaien. In de oceaan zijn deze vissen blauw-groen gekleurd op de rug, zilver aan de zijkanten en wit op de buik. Voor ze terugzwemmen naar de rivier stoppen ze met eten en worden ze donker op de rug en rood met bruinachtige vlekken op de zijkanten. De mannetjes ontwikkelen een bult op de rug, waardoor ze ook wel bultrugzalm worden genoemd.


Voeding

De rode Pacific zalm voedt zich in de oceaan met kleine schaaldieren, inktvis en ook kleine visjes.


Waarom rode Pacific zalm?

Het vlees is roze gekleurd, mild van smaak en zeer mals. Vergeleken met andere zalmsoorten is het vlees van de rode Pacific zalm mager, maar wel vetter dan bijvoorbeeld kabeljauw en Alaska pollak. De vis bevat veel omega 3 vetzuren en is rijk aan vitamine D.


Bereidingswijze

Rode Pacific zalm is heerlijk zowel gebakken, gegrild of in stoofschotels, en kan bijvoorbeeld samen met pasta of aardappeltjes en salade geserveerd worden.


Iglo producten

Rode Pacific zalm zit onder andere in de natuurfilets Rode Pacific Zalm of de Fish Sticks zalm van Iglo.


Meer informatie

Deze informatie is vrij algemeen en gericht op de biologische kenmerken van de vissoorten.

Voor meer informatie over de specifieke voedingswaarden van je product, verwijzen wij naar de voor- en achterzijde van de verpakking die je gekocht hebt. Klik op onderstaande link voor meer informatie over ons gehele assortiment.

Ontdek meer

Waar komt jouw vis vandaan:

Noordoostelijk deel Stille Oceaan

Alaska

Code: 67-05


Hoe je vis gevangen is:

Met kieuwnetten en soortgelijke netten, lijnen en haken, korven



Ontdek meer over onze aanpak van de


ontwikkeling van duurzame visserij