Artisjokbodem met spinazievulling

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Artisjokbodem met spinazievulling

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
artisjokbodems
50 
g 
platte kaas
1 
el 
kappertjes
3 
el 
parmezaanse kaas, geraspt
provençaalse kruiden
3 
el 
zonnebloempitten
zout

Bereiding

  1. Spinazie bij een lage temperatuur in een kleine pan ontdooien.
  2. Doe de ontdooide spinazie en kruiden samen met de platte kaas en 1/2 eetlepel kappertjes in een hoge bak. Leg de overgebleven kappertjes er naast ter decoratie.

  3. Vermeng de ingrediënten met een pureerstaaf tot een smeuïge massa.

  4. Voeg parmezaanse kaas en zonnebloempitten toe. Pureer opnieuw (kort), zodat de massa wat steviger wordt. Breng op smaak met zout.

  5. Laat de artisjokbodems uitlekken en vul met de spinazie.

Serveertip

De gevulde artisjok bodem naar keuze met wat kwartel-ei of cocktailtomaten decoreren.