Canneloni met zalm, spinazie en ricotta

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

200 
g
 
ricotta
4 
lasagnavellen (voorgekookt)
50 
g
 
gemalen kaas
250 
g
 
gepelde tomaten in blokjes
25 
g
 
basilicum, verse blaadjes
1 
el
 
olijfolie
1 
el
 
slagroom
1 
grote ui
1 
blikje
 
tomatenpuree
0,5 
liter
 
witte wijn
1 
rode chilipeper
1 
teentje
 
knoflook
nootmuskaat
zout en peper

Bereiding

  1. Bereid de iglo bladspinazie zoals aangegeven op de verpakking. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Meng de ricotta onder de spinazie.

  3. Strijk de zalmfilets in met wat olijfolie en bak gedurende 15 minuten onder de ovengrill.

  4. Leg de lasagnavellen open en voorzie ze van een laagje bladspinazie en een stukje zalm.

  5. Versnipper de ui en de look, snij de chilipeper overlangs in 2 en verwijder de zaadjes en snijd fijn. Stoof aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat even garen.

  6. Blus met witte wijn. Voeg de gepelde tomaten en room toe, en laat zachtjes sudderen gedurende 15 à 20 minuten. Kruid met peper en zout.
  7. Mix de saus goed. Rol de canneloni's op en overgiet met de saus. Bestrooi met wat gemalen kaas.
  8. Zet de ovenschaal in de oven van 180°C gedurende 20 minuten.

    Smakelijk!

Suggestie van de Chef

Je kan de iglo roomspinazie ook vervangen door de iglo Boursin spinazie, of de Philadelphia of Mozzarella variant om nog meer smaak aan je recept toe te voegen.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven