Eendenborst met Rode kool met appeltjes en pommes duchesses

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Eendenborst met Rode kool met appeltjes en pommes duchesses

 

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 
eendenborsten of kalkoenfilets
750 
g 
pomme duchesse
Duchesse 750
1 
el 
olijfolie

Bereiding

  1. Bak de eendenborst aan in een hete pan met wat olie en gaar deze vervolgens verder in de oven. Ongeveer 8 minuten op 180 °C.
  2. Bereid de rode kool gedurende 10-12 minuten op een laag vuur zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Bereid vervolgens de pommes duchesses in de frituur zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Haal vervolgens de eendenborst uit de oven en snijd deze in plakjes. Eet smakelijk!

Serveertip

Schik de bereide rode kool in het midden van het bord. Snijd de eendenborst- of kalkoenfilet in dunne plakjes en schik deze op de rode kool. Decoreer de saus rond de rode kool en over het vlees. Lekker met bijvoorbeeld gefrituurde aardappel dennenappeltjes.