Fish and Chips met spicy saus

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Fish and Chips met spicy saus

Fish and Chips met spicy saus

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

800 
g 
aardappelen
1 
theelepel 
paprikapoeder
1 
theelepel 
lookpoeder
grof zeezout
olijfolie
125 
ml 
Griekse Yoghurt
1 
eetlepel 
Sriracha chili saus
zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm je oven op 220° C.

  2. Was ondertussen de aardappelen en snij ze in wedges (zie: partjes). Kook de wedges 5 minuten in gezouten water.

  3. Meng de paprikapoeder, 1/2 tl lookpoeder,  3 el olijfolie en de aardappelpartjes. Schep alles goed om, zodat alle wegdes bedekt zijn met een laagje kruiden en olie.
  4. Verdeel de wedges en de Fish Filets over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Schuif voor ongeveer 20 minuten op 200°C in je voorverwarmde oven, tot de aardappelen en de Fish Filets goudgeel zijn.

  6. Maak ondertussen de dipsaus: meng de Griekse Yoghurt, 1 el Sriracha chili saus en 1/2 tl lookpoeder, proef en kruid bij met peper en zout.

  7. Smakelijk !