Delen
Dit recept delen

Gnocchi met spinazie-tomatensaus

Gnocchi met spinazie-tomatensaus
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
2
Aantal personen

Ingrediënten

  • 100 g
  • 200 g gnocchi
  • 1 tomaat
  • 1/2 ui
  • 1 plakje parmaham
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 bascilicumblaadjes
  • 1 tl balsamicoazijn
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Haal de spinazie uit de diepvries en laat het ontdooien.
  2. Snijd de tomaat in, overgiet het met kokend water en trek de schil eraf.
  3. Snijd de halve ui in blokjes, pers en snijd de knoflook fijn. Fruit beide samen in de pan.
  4. Snijd de parmaham in kleine stukjes en voeg dit toe.

  5. Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe deze samen met de ontdooide spinazie in de pan. Laat alles bij een gemiddelde temperatuur 5 minuten sudderen. Breng vervolgens op smaak met tomatenpuree, basilicum, balsamico, zout, peper en nootmuskaat.
  6. Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook en laat de gnocchi volgens de aanwijzingen kort garen.
  7. Laat de gnocchi uitlekken en doe het met de spinaziesaus op de borden. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over en garneer met basilicumblaadjes.
Delen
Dit recept delen