portobello burger vegetarisch, soja, gember en knoflook op de barbecue

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
portobello burger vegetarisch, soja, gember en knoflook op de barbecue

Vegetarische burger met portobellochampignons, soja, gember en knoflook op de barbecue

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2

Ingrediënten

2 portobellochampignons 
Mierikswortelsaus 
Rucola 
1 in dunne plakjes gesneden tomaat 
2 kleine hamburgerbroodjes 
40 ml olijfolie 
40 ml lichte sojasaus 
20 ml rijstazijn 
1 eetlepel fijngehakte gember 
1 à 2 fijngehakte teentjes knoflook 
1 ontpitte en fijngehakte paprika (optioneel) 

Bereiding

  1. Bak de vegetarische burgers 10 à 12 minuten op de grill van de barbecue. Als het weer barbecueën onmogelijk maakt, kunt u ze ook in een grote pan bakken.
  2. Gril de broodjes door ze 10 à 15 seconden op het rooster van de barbecue te leggen. Bestrijk de broodjes met boter of een plantaardig alternatief voor meer smaak.
  3. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng ze goed. Laat de champignons erin weken.
  4. Leg de nog bevroren vegetarische hamburgers Green Cuisine 15 à 20 minuten lang in de oven op 180°C.
  5. Zodra de belangrijkste elementen gegrild zijn, is het tijd om alles te combineren.
    Begin met het de onderkant van het broodje, leg er de rucola, de burger en daarna de champignons en tomaat op. Giet wat mierikswortelsaus op de bovenste helft van het broodje en leg dat op uw fantastische vegetarische burger. 

    En zo is uw vegetarische barbecue helemaal klaar! Eet smakelijk!
  6. Leg de champignons ook op de grill en laat ze enkele minuten bakken aan beide kanten. Bestrijk ze regelmatig met de marinade. Keer ze regelmatig om, tot ze zacht en goed doorbakken zijn.