Vegetarische cheeseburger op de barbecue

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Vegetarische cheeseburger op de barbecue

Vegetarische cheeseburger op de barbecue

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2

Ingrediënten

1/4  fijngesneden ijsbergsla 
Garnituur naar keuze (ketchup en mayonaise bijvoorbeeld) 
Sneetjes klassieke of vegan kaas 
Amerikaanse gele mosterd 
2 hamburgerbroodjes 
Schijfjes augurk 
Water - gebruik een karaf 
1 kleine rode ui (fijngesneden) 
Boter of olie 

Bereiding

  1. Breng de burgers aan één kant op smaak met zout, peper en mosterd. Leg ze terug op het hete rooster van de barbecue. Om het bakken te vergemakkelijken, kunt u een gepaste pan op het rooster van de barbecue zetten en daarin het vlees bakken.
  2. Rooster de broodjes. Leg de gesneden broodjes op het rooster van de barbecue (of in een pan) tot ze gegrild zijn. 
  3. Bak de vegetarische burgers zonder vlees op voorhand ongeveer 15 à 20 minuten lang in de oven, zonder ze eerst te ontdooien.
  4. Eens de ene kant van de vegetarische burger goed bruingebakken is, keer hem dan om en bestrijk de andere kant met mosterd. Als de andere kant op zijn beurt bruin gebakken is, keer de burger dan om en bestrijk hem opnieuw met mosterd. De gebakken mosterd zal uw burger een lekkere gesuikerde en pittige smaak geven.
  5. Leg de kaas op de vegetarische burgers en laat smelten. Bedek met een stolp of een gepaste recipiënt om de kaas optimaal te bakken. 
  6. Garneer de broodjes met mayonaise (of het garnituur van uw keuze) en een handvol ijsbergsla. Leg de vegetarische burger erop, bedekt met gesmolten kaas. Voeg enkele fijne schijfjes rode ui en schijfjes augurk toe om het geheel wat knapperiger te maken en meer smaak te geven. Maak tot slot ook het tweede burgerbroodje klaar.


    Ziezo, uw vegetarische barbecue is klaar om van te genieten! Eet smakelijk!