Vegetarische chili met linzen en iglo Green Cuisine spinazie sticks

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Vegetarische chili met linzen en iglo Green Cuisine spinazie sticks

Vegetarische chili met linzen en iglo Green Cuisine spinazie sticks

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2

Ingrediënten

80 g groene linzen 
1 rode ui 
1 kleine groene paprika 
1 theelepel oregano 
100 g rode en gele kerstomaatjes 
150 g geplette tomaten 
1 theelepel chilikruiden 
1 kleine rode paprika 
Zout, peper 

Bereiding

  1. Schil en hak de rode ui fijn. Schil de paprikas, snijd ze en ontpit ze en snijd ze in blokjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  2. Spoel de linzen af onder koud water, laat ze uitlekken, doe ze in een pan en bedek ze met 3 keer hun volume koud (ongezouten) water. Breng aan de kook. Kook, afgedekt, gedurende 20 tot 25 minuten, zachtjes sudderend.
  3. In een kookpot met hete olijfolie de uien lichtbruin bakken, dan de in blokjes gesneden paprika's toevoegen en ongeveer 5 minuten laten koken.
  4. Voeg de oregano, de chilikruiden en de geplette tomaten toe en laat nog tien minuten zachtjes sudderen.
  5. Kook iglo Green Cuisine Spinazie Sticks zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Verdeel de linzen chili over de bodem van diepe borden en bedek met de spinazie sticks.
  7. Voeg dan de linzen en de helften van de kerstomaten toe, breng op smaak met peper en zout en kook gedurende 5 minuten op laag vuur. Af en toe voorzichtig roeren.

Serveertip

Als je geen chilikruiden hebt, meng dan gelijke delen paprika, komijn, cayennepeper en knoflookpoeder.