Ingrediënten
80 g groene linzen
1 rode ui
1 kleine groene paprika
1 theelepel oregano
100 g rode en gele kerstomaatjes
150 g geplette tomaten
1 theelepel chilikruiden
1 kleine rode paprika
Zout, peper
Bereiding
- Schil en hak de rode ui fijn. Schil de paprikas, snijd ze en ontpit ze en snijd ze in blokjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
- Spoel de linzen af onder koud water, laat ze uitlekken, doe ze in een pan en bedek ze met 3 keer hun volume koud (ongezouten) water. Breng aan de kook. Kook, afgedekt, gedurende 20 tot 25 minuten, zachtjes sudderend.
- In een kookpot met hete olijfolie de uien lichtbruin bakken, dan de in blokjes gesneden paprika's toevoegen en ongeveer 5 minuten laten koken.
- Voeg de oregano, de chilikruiden en de geplette tomaten toe en laat nog tien minuten zachtjes sudderen.
- Kook iglo Green Cuisine Spinazie Sticks zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de linzen chili over de bodem van diepe borden en bedek met de spinazie sticks.
- Voeg dan de linzen en de helften van de kerstomaten toe, breng op smaak met peper en zout en kook gedurende 5 minuten op laag vuur. Af en toe voorzichtig roeren.
Serveertip
Als je geen chilikruiden hebt, meng dan gelijke delen paprika, komijn, cayennepeper en knoflookpoeder.