Ingrediënten
1
pak
80 g groene linzen
1 kleine groene paprika
1 rode ui
150 g geplette tomaten
1 theelepel oregano
100 g rode en gele kerstomaatjes
1 theelepel chilikruiden
1 kleine rode paprika
Zout, peper
Bereiding
- Spoel de linzen af onder koud water, laat ze uitlekken, doe ze in een pan en bedek ze met 3 keer hun volume koud (ongezouten) water. Breng aan de kook. Kook, afgedekt, gedurende 20 tot 25 minuten, zachtjes sudderend.
- Schil en hak de rode ui fijn. Schil de paprikas, snijd ze en ontpit ze en snijd ze in blokjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
- In een kookpot met hete olijfolie de uien lichtbruin bakken, dan de in blokjes gesneden paprika's toevoegen en ongeveer 5 minuten laten koken.
- Voeg de oregano, de chilikruiden en de geplette tomaten toe en laat nog tien minuten zachtjes sudderen.
- Kook iglo Green Cuisine Spinazie Sticks zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de linzen chili over de bodem van diepe borden en bedek met de spinazie sticks.
- Voeg dan de linzen en de helften van de kerstomaten toe, breng op smaak met peper en zout en kook gedurende 5 minuten op laag vuur. Af en toe voorzichtig roeren.
Als je geen chilikruiden hebt, meng dan gelijke delen paprika, komijn, cayennepeper en knoflookpoeder.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven