Vegetarisch gehakt van iglo met kokos curry en gnocchi vanaardappel en tomaat

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Vegetarisch gehakt van iglo met kokos curry en gnocchi vanaardappel en tomaat

Maak je eigen vegetarische curry met het vegetarische gehakt van iglo! Serveer het met een heerlijke huisgemaakte tomatengnocchi, geniet ervan!

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4

Ingrediënten

2 
pakjes 
1 
limoensap
1 theelepel gele currypasta   
400 
ml 
groentebouillon
500 
g 
aardappelen
415 
ml 
kokosmelk
Zout & peper, Geraspte nootmuskaat 
60 
g 
bloem
2 eetlepels  
tomatenpuree
1 eidooier   
1 
eetlepel 
currypoeder
3 eetlepels 
olie
200 g peultjes   
2 eetlepels kokosschaafsel 

Bereiding

  1. Bereiding van de gnocchi. Was de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten. Spoel ze daarna af met koud water en pel ze. Pureer de aardappelen in een grote kom met een aardappelstamper tot een gladde puree. Laat 10 tot 15 minuten afkoelen. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Roer de bloem, tomatenpuree en eigeel erdoor. Kneed, voeg eventueel nog wat bloem toe. De bereiding moet zacht zijn, maar niet plakkerig. Dek het deeg af en leg het opzij.
  2. Creatie van gnocchi. Leg een kleine hoeveelheid aardappelpuree op het met bloem bestoven werkblad. Vorm kleine langwerpige slierten (ongeveer 2 cm doorsnede). Snijd vervolgens in afzonderlijke stukjes van ongeveer 1 ½ cm lang. Rol het in een platte ovaal met je handen. Met een vork druk je er groeven in om de gnocchi te vormen. Doop de vork ieder keer in de bloem.
  3. Bereiding van de vegetarische vulling. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Maak het vegetarische gehakt van iglo klaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg al roerend het currypoeder en de currypasta toe. Giet de bouillon, limoensap en kokosmelk erbij en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Was de peultjes, maak ze schoon en voeg ze tegelijkertijd met de erwten van iglo toe aan de curry, ongeveer 5 minuten voor het einde van het koken.
  4. Koken van de gnocchi. Kook veel gezouten water in een grote pot. Laat de gnocchi ongeveer 4 minuten sudderen tot ze drijven. Haal de gnocchi eruit en giet ze af.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak de gnocchi voor ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout. Serveer de vegetarische gehaktcurry met de gnocchi. Garneer de curry met kokosschaafsel en eventueel een partje limoen