De klassieke Hachis parmentier met een twist !

20 min.
voorbereidingstijd
55 min.
kooktijd
Makkelijk
4
Porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  2. Snij het gerookt varkensvlees in reepjes en bak 2-3 minuten in olie tot het knapperig is.
  3. Ontdooi de Groene kool met de roomsaus in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Voeg de gerookte varkensreepjes en de peterselie toe.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 12 tot 15 minuten in gezouten water, giet ze af en pureer ze met een pureestamper.
  5. Voeg de melk toe, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen.
  6. Giet het koolmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met kaas en plaats in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, check af en toe om te vermijden dat de schotel aanbakt. Eet smakelijk !
  7. Voeg het eigeel toe aan de aardappelpuree en het losgeklopte eiwit voor een romige en luchtige puree.

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

400 
g
 
Savooikool met romsaus 500g
200 
ml
 
melk
1 
eetlepel
 
olie
1 klein 
bosje
 
peterselie
 
( naar eigen smaak)
1 
ei
600 
g
 
aardappelen
400 
g
 
gerookt varkensvlees
nootmuskaat
100 
g
 
geraspte kaas
zout en peper

Hier te koop

  • Shop Link
  • Shop Link2

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden