/califlower.jpeg?w=720&h=426&mw=0&mh=0&as=0&fit=1&hash=0C143A5F54E10BB7A15C273CCA7F1705)
20 min.
voorbereidingstijd
30 min.
kooktijd
4
Porties
Deze gratin van bloemkool is een smaakvolle en voedzame keuze, ideaal als hartig bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Bereiding
.Verwarm de oven voor op 210° (gasstand 7-8).
- Kook de bloemkool volgens de bereidingsinstructies.
Bak de speklapjes in een hete pan zonder vetstof.
- Laat afkoelen voor het opdienen. Je kunt dit gerecht serveren met een salade. Eet smakelijk!
Beboter een gratinschotel en schik de bloemkool in de roomsaus, verdeel het spek erover en bedek met de béchamelsaus.
- Bestrooi met de geraspte kaas, zet in de oven en laat in ongeveer 15 minuten bruin worden.
Maak een béchamelsaus: smelt de boter in een steelpan, voeg dan de bloem toe en roer. Laat een paar minuten op laag vuur koken, zonder bruin te worden.
Giet op een matig vuur geleidelijk de koude melk erbij, roer regelmatig met een klopper en laat 5 minuten koken om de saus te laten inkoken.
Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
Tip!
Je kan dit recept zeker ook met de andere iglo Crème de la crème producten maken !
Ingrediënten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediëntenlijst
Bloemkool met roomsaus 400g
20 gr
Boter
20 gr Bloem
25 cl
Melk
100 gr
Gemalen Kaas
75 gr
Spek
Zout en peper