Feestelijk rode kool gerecht

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 
eendenborsten of kalkoenfilets
200 
ml
 
wildbouillon
2 
el
 
rode porto
1 
el
 
honing
rozijnen
1 
el
 
rode wijnazijn
boter

Bereiding

  1. Bak de eendenborstfilet aan in een hete braadpan met wat boter, ongeveer 5 min. aan de velkant en 3 minuten aan de andere kant. Vervolgens 12 min. in de oven op 180 °C.

  2. Laat de rozijnen ongeveer 10 min. weken in de rode port en rode wijnazijn.

  3. Bereid de rode kool zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Haal de rozijnen uit de porto/wijnazijn en voeg ze toe aan de rode kool. Laat het geheel nog 2 min. sudderen.

  5. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie. 

  6. Voeg ondertussen de wildbouillon, de porto/wijnazijn van de rozijnen en een lepeltje honing toe aan de braadpan. Laat even inkoken en klop op met een eetlepel koude boter. 

Suggestie van de Chef

Plaats de bereide rode kool in het midden van het bord. Snij de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg deze op de rode kool. Decoreer de saus rond de rode kool en over het vlees. Lekker met bijvoorbeeld gefrituurde aardappelkroketjes. 

 

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven