Hamrolletjes op een bed van bladspinazie

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Hamrolletjes op een bed van bladspinazie

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
plakken gekookte ham van ca. 2-3mm
200 
g 
pelaardappelen (kruimigkokend), gekookt en geschild
1 
ui
snufje 
nootmuskaat
1 
el 
zonnebloemolie
1 
rode paprika
1 
eigeel
2 
el 
verse volle roomkaas
zout en peper

Bereiding

  1. Snij de ui fijn en stoof het met olie in een pan.
  2. Voeg de spinazie en 3 el water toe en laat het enkele minuten stoven. Breng op smaak met zout, peper, paprika en nootmuskaat. Doe de groenten vervolgens in een ingevette, vuurvaste vorm. 

  3. Verwarm de oven voor op 225° C (Hete lucht oven: 190° C).
  4. Plet de aardappelen met een vork en roer het vervolgens door elkaar met het eigeel, de helft van de kaas, wat peper en kruiden.

  5. Vul de hamreepjes met de aardappelvulling en rol deze vervolgens op. Verdeel de hamrolletjes over de spinazie en strooi de rest van de kaas eroverheen.  

  6. Doe alles ongeveer 15 minuten in de oven.