Delen
Dit recept delen

Hamrolletjes op een bed van bladspinazie

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 300 g Bladspinazie 450g
  • 4 plakken gekookte ham van ca. 2-3mm
  • 200 g pelaardappelen (kruimigkokend), gekookt en geschild
  • 1 ui
  • snufje nootmuskaat
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika
  • 1 eigeel
  • 2 el verse volle roomkaas
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snij de ui fijn en stoof het met olie in een pan.
  2. Voeg de spinazie en 3 el water toe en laat het enkele minuten stoven. Breng op smaak met zout, peper, paprika en nootmuskaat. Doe de groenten vervolgens in een ingevette, vuurvaste vorm. 

  3. Verwarm de oven voor op 225° C (Hete lucht oven: 190° C).
  4. Plet de aardappelen met een vork en roer het vervolgens door elkaar met het eigeel, de helft van de kaas, wat peper en kruiden.

  5. Vul de hamreepjes met de aardappelvulling en rol deze vervolgens op. Verdeel de hamrolletjes over de spinazie en strooi de rest van de kaas eroverheen.  

  6. Doe alles ongeveer 15 minuten in de oven.
Delen
Dit recept delen