Kalfsfilet met spinaziesaus

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

300 
g
 
kalfsfilet
3 
el
 
plantaardige olie
1 
scheutje
 
droge sherry
knoflook
1 
tl
 
rozemarijn, fijn gehakt
nootmuskaat

Bereiding

  1. Teentjes knoflook met de schil in een knoflookpers fijndrukken.
  2. Kalfsfilet in kleine ca. 1,5 - 2 cm dikke schijven snijden.
  3. Een beetje zout en peper, knoflook en rozemarijn met een eetlepel doorroeren, de kalfsmedaillons ermee insmeren en minstens 1 uur in de koelkast laten marineren.
  4. Spinazie in de microgolfoven ontdooien.
  5. Overgebleven olie in een pan verwarmen en de medaillons aan elke kant in ca. 2 minuten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen, op een voorverwarmde plaat leggen en in de oven op 50° C warm wegzetten.
  6. De ontdooide spinazie bij de vleesjus in de pan doen. Met wat sherry verfijnen en met zout, peper en een snufje nootmuskaat op smaak brengen.
  7. Kalfsmedaillons met spinazieschuim op de borden garneren en genieten.

Suggestie van de Chef

Smaakt heerlijk met pasta of rijst.
Vlees altijd op hoog vuur bakken, zodat de porieën dichtgaan en het sap in het vlees blijft.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven