Delen
Dit recept delen

Kalkoenfilet met Aziatische spinazie

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
1
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
1
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 100 g Bladspinazie 450g
  • 150 g kalkoenfilet
  • 1 el olie
  • 2 lente-uien
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stuk rode chilipeul(en)
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el slagroom
  • snufje zout

Bereiding

  1. Bladspinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
  2. Kalkoenfilet met koud water afspoelen, droogdeppen en peperen.
  3. Olie in een pan verwarmen en het vlees aan beide kanten opbakken.
  4. Uien fijnhakken, citroengras schoonmaken, wassen en in repen snijden. Chilipeulen in de lengte snijden, ontpitten en in smalle repen snijden. Vervolgens alles bij het vlees in de pan doen.
  5. Bladspinazie met een grote lepel omroeren en alles met zout en peper kruiden. Sesamzaad toevoegen en de pan met een deksel erop kort laten trekken.
  6. Kalkoenfilet met de "Aziatische" spinazie en een lepel slagroom serveren.
Delen
Dit recept delen