Delen
Dit recept delen

Kalkoenrolletje met parma-spinazievulling

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 20 g Gehakte spinazie met roomsaus 450g
  • 120 g kalkoenschnitzel
  • 1 sjalot, In kleine blokjes
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 plakjes parmaham
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml gevogeltebouillon
  • 100 g dubbele room
  • 1 bosje bieslook
  • snufje zout

Bereiding

  1. Kalkoenschnitzel platdrukken, met zout en peper kruiden en met de parmaham bedekken.
  2. Spinazie zodanig erop plaatsen dat 1 cm van de rand vrijblijft, de parmezaanse kaas eroverheen strooien en de schnitzel vastrollen en met een tandenstoker vaststeken.
  3. Kalkoenrolletjes aan alle kanten in hete olie bakken, uit de pan nemen en in dezelfde pan de sjalotten glazig stoven. Met witte wijn blussen en wat laten verdampen.
  4. Bouillon erover gieten, de rolletjes weer terug in de pan leggen en op een lage temperatuur afgedekt 20 minuten laten koken. Het vlees eruit nemen en warm wegzetten.
  5. Dubbele room doorroeren, met zout en peper kruiden en naar wens de saus met wat zetmeel verdikken. Bieslook in kleine rolletjes snijden door de saus roeren.
  6. De kalkoenrolletjes op twee borden met de saus garneren.
Serveertip

Smaakt goed met fijne bandnoedels.

Delen
Dit recept delen