Delen
Dit recept delen

Mini spinazie quiches met ricotta

Mini spinazie quiches met ricotta
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
4
Aantal personen

Ingrediënten

  • 450 g
  • 300 g ricotta
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 500 g kerstomaten
  • 400 g feta verkruimeld
  • 4 eieren licht opgeklopt
  • 100 g boter
  • 3 el citroenschil, geraspt
  • 3 fijngesneden sjalotten
  • 2 el fijngesneden verse dille
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met boter en leg wat bakfolie op de bakplaat

  2. Leg de kerstomaatjes, eventueel met steeltje, op het bakpapier op de ovenplaat.

  3. Bereid de Iglo roomspinazie zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Meng in een grote kom: de spinazie met de feta, ricotta, gesneden sjalotten, dille en geraspte citroenschil.

  5. Voeg de eieren toe en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de muffinvorm. Zorg ervoor dat het bladerdeeg wat boven de rand uitsteekt.

  7. Vul het bladerdeeg met het spinazie-kaas mengsel en zet deze gedurende 20 à 30 minuten in de oven.

  8. Controleer de gaargraad door er met een naald of priem in te prikken. Deze moet droog zijn.

    Zet halverwege de baktijd de plaat met kerstomaten bij de hartige taartjes en bak deze gedurende 10 minuten totdat ze zacht worden.

  9. Serveer de hartige taartjes warm uit de oven met een klein takje geroosterde kerstomaten.

    Smakelijk!

Serveertip

Je kan de iglo roomspinazie ook vervangen door de iglo Boursin spinazie om nog meer smaak aan je recept toe te voegen. 

Delen
Dit recept delen