Kabeljauw met groenten quinoa

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Kabeljauw met groenten quinoa

Kabeljauw met en groenten quinoa

Brochettes van in blokjes gesneden Iglo kabeljauw, gemarineerd in olijfolie, limoen en Espelette peper. Kort en heet gebakken en geserveerd met limoenpartjes en groenten quinoa.

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2

Ingrediënten

2 
  limoenen  
2 
  takjes dille  
2 
eetlepels olijfolie
1 
  snufje Espelette peper  
1 
snufje zout
1 
draai aan de pepermolen

Bereiding

  1. Leg de bevroren kabeljauw een dag eerder uit om te ontdooien in de koelkast of gedurende 3-4 minuten in de microgolfoven op ontdooistand.

  2. Snijd de filet in blokjes van ongeveer 3 cm.
  3. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in 8 kwarten.
  4. Meng de peper, het zout, de olijfolie, het limoensap en de Espelette-peper in een kom.
  5. Was, droog en hak de dille fijn.
  6. Smeer de kabeljauw en parten limoen goed in met de marinade en zet ze koel.
  7. Kook de quinoa-groentenmix volgens de instructies op de verpakking.
  8. Maak brochettes door afwisselend een kabeljauwblokje en een partje limoen op een houten prikker te steken.

  9. Verwarm een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en bak de brochettes 3 à 4 min. Draai halverwege om.

  10. Bestrooi de kabeljauwbrochetten met dille en serveer met de groenten-quinoa

Serveertip

Voor nog meer smaak kan je nog andere stukjes groenten marineren (courgetten, kerstomaten, …) en toevoegen aan de brochettes alvorens ze te grillen.