Gepaneerd ei met bulgur

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Gepaneerd ei met bulgur

Krokant gepocheerd ei met verse kruiden pesto en bulgur

Gepocheerde eieren in een jasje van peterselie, bieslook en paneermeel. De gepaneerde eieren worden omhuld met een heerlijk mengsel van bulgur en pesto. 

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2

Ingrediënten

1 
pak Courgettes Bulgur
3 
verse eieren 
¼ 
bussel peterselie
¼[Edit text here] 
bussel bieslook
2 
eetlepels paneermeel
2 
eetlepelsboem
40g 
boter 
50g  
pesto
1 
snufje zout
1 
draai aan de pepermolen

Bereiding

  1. Kook de bulgurmix volgens de instructies op de verpakking.

  2. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook, voeg 2 eieren toe en laat 5 minuten koken. Koel ze daarna snel af door ze in een grote hoeveelheid koud water te leggen.
  3. Pel de eieren voorzichtig en bewaar ze in een kom met water.
  4. Verwarm de pesto gedurende 30 seconden op in de microgolfoven.
  5. Was en droog de peterselie en bieslook, en hak daarna fijn.
  6. Bereid het paneersel door 3 verschillende kommetjes te gebruiken: één met de bloem, één met het paneermeel en de verse kruiden en één met het overige ei, geklopt en bijgekruid met peper en zout.
  7. Rol de 2 gekookte eieren door de bloem, dan door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel met kruiden.
  8. Verhit de boter in een pan en voeg de gepaneerde eieren toe. 

  9. Bak ze 2 tot 3 minuten en overgiet ze regelmatig met wat boter. Draai ze regelmatig voorzichtig om tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

  10. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien meteen op in het midden van een bord, omringd door de groentenbulgur en giet er nog een klein beetje pesto over.

Serveertip

 

Om je eieren een notensmaak te geven, kan je notenpaneermeel toevoegen aan je paneersel en de eieren enkele minuten in hete olie frituren.