Zalm met groenten quinoa

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Zalm met groenten quinoa

Zalmmoot met yoghurtsaus van geconfijte citroen, roze peper en versekruiden, en groenten-quinoa

Een zalmmoot, kort op de huid gebakken, geserveerd met groenten quinoa en een Griekse yoghurt-saus met stukjes geconfijte citroen, dille en roze peper.

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2

Ingrediënten

1 
eetlepel olijfolie 
1 
snuifje zout]
2 
snuifjes Guérande zout
2 
draaien aan de pepermolen
1 
pot Griekse yoghurt
1 
plakje geconfijte citroen
3 
takjes dille
2 gr 
rozepeper

Bereiding

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan op middelmatig vuur.

  2. Leg de bevroren zalmmoten op de huid in de pan en bak ongeveer 12 tot 14 min.
  3. Voor de saus:
  4. De huid moet krokant zijn en het vlees nog lichtjes roze. 
  5. Kook de quinoa groentenmix volgens de instructies op de verpakking.
  6. Snijd de geconfijte citroenschil fijn (gebruik enkel de schil).

  7. Was, droog en hak de dille fijn.
  8. Meng de yoghurt, geconfijte citroen, dille, zout en peper in een kom.
  9. Bestrooi de zalmmoten met een snuif grof zout, peper en dille en serveer met de yoghurtsaus (met daarop enkele roze pepers) en de groenten-quinoa.

Serveertip

Je kan de zalmmoten net voor het einde van de baktijd even afdekken als je ze liever iets harder gebakken hebt.