Delen
Dit recept delen

Noedels met bladspinazie en zalm

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
1
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
1
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 225 g Bladspinazie 450g
  • 50 g gerookte zalm
  • 200 g bandnoedels
  • 200 g venkelknollen
  • 50 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes olie
  • 150 g zure room
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Bandnoedels in rijk zout water al dente koken.
  2. Venkel schoonmaken, de stronk verwijderen, wat groen apart leggen en in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen en in vieren delen. Zalm in brede repen snijden.
  3. Ui en knoflook in hete olie stoven. De venkelwortels toevoegen en 2 minuten bakken. Spinazie toevoegen en nog eens 5 minuten stoven.
  4. Zure room en tomaten doorroeren, kort meeverwarmen, maar niet meer aan de kook brengen. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  5. Noedels op diepe borden leggen, groenten en zalm eroverheen verdelen en met het groen van de venkel decoreren.
Delen
Dit recept delen