Noedels met bladspinazie en zalm

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
1
Moeilijkheidsgraad

Noedels met bladspinazie en zalm

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
1
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

50 
g 
gerookte zalm
200 
g 
bandnoedels
200 
g 
venkelknol
50 
g 
kerstomaten
1 
ui
2 
teentjes 
knoflook
150 
g 
zure room
zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Bandnoedels in rijk zout water al dente koken.
  2. Venkel schoonmaken, de stronk verwijderen, wat groen apart leggen en in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen en in vieren delen. Zalm in brede repen snijden.
  3. Ui en knoflook in hete olie stoven. De venkelwortels toevoegen en 2 minuten bakken. Spinazie toevoegen en nog eens 5 minuten stoven.
  4. Zure room en tomaten doorroeren, kort meeverwarmen, maar niet meer aan de kook brengen. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  5. Noedels op diepe borden leggen, groenten en zalm eroverheen verdelen en met het groen van de venkel decoreren.