Delen
Dit recept delen

Oosters lamsstoofpotje

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
Lamsvlees met kikkererwten, dadels en spinazie.
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 pak Gehakte spinazie met Alpro Soya® 450g
  • 800 g uitgebeende lamsschouder
  • 1 blik (425 ml) gepelde tomaten in blokjes
  • 40 g boterolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 8 el droge rode wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 1 blik (425 ml) kikkererwten
  • 6 gedroogde dadels (zonder pit)
  • 4 uien
  • 4 teentjes olie
  • 2 rode chilipepertjes
  • 80 g amandelschilfers
  • 4 takjes munt

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Was het vlees, dep droog en snijd in blokjes (ca. 2 cm). Snijd de chili in de lengte open, was en verwijder de pitjes. Snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit de boterolie in een braadpan. Braad hierin het vlees gedurende ca. 5 minuten, draai regelmatig. Voeg de ui en knoflook toe en laat ca. 2 minuten mee aanbakken. Roer de tomatenpuree eronder, bruineer kort. Voeg de chili, tomaten en wijn toe. Giet 750 ml tot 1 l bouillon erbij, kook en laat afgedekt op een laag vuur ca. 1 1/4 uur sudderen.
  3. Rooster de amandelen in een hete pan zonder vetstof, en haal ze uit de pan.
  4. Giet de kikkererwten af, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de dadels fijn. Roer de kikkererwten, dadels en spinazie onder het lamsvlees. Laat nogmaals opkoken en 10–15 minuten garen.
  5. Was de munt, schud droog, pluk de blaadjes en hak fijn (houd enkele blaadjes apart voor de garnering). Roer de munt onder het lamsvlees, dien op. Bestrooi met amandelen en garneer met enkele blaadjes munt. Lekker met Turks brood.
Delen
Dit recept delen