Roodbaarsfilets op een bedje van spinazieroom met mosterdsaus

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Roodbaarsfilets op een bedje van spinazieroom met mosterdsaus

Geraffineerd visgerecht met spinazieroom.
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
roodbaarsfilets (van elk ca. 150 g)
400 
ml 
groentebouillon
1 
ui
2 
eieren
2 
el 
mosterd
150 
g 
amandelschilfers
1 
tl 
+ 2 el bloem
1 
tl 
+ 3 el olijfolie
1 
el 
zure room
 (30 g)
zout en peper
grof gemalen peper (voor de afwerking)

Bereiding

  1. Pel de uit en snijd fijn. Verhit 1 tl olie in een pot, stoof de ui glazig aan. Roer 1 tl bloem erbij en laat kort bruineren. Giet al roerend de bouillon erbij, kook op en laat op een middelhoog vuur ca. 2 minuten sudderen. Doe de mosterd en zure room erbij en laat op een laag vuur ca. 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en warm houden.
  2. Bereid ondertussen de spinazie volgens de instructies op de verpakking. 
  3. Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door 2 el bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pot. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
  4. Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.