Ingrediƫnten
700
ml
tomatenpassata of huisgemaakte tomatensaus
6
vellen
verse of droge lasagne (250g)
1
snufje
suiker
1
ui
4
teentjes
knoflook
200
g
geraspte mozzarella
500
g
ricotta
4
eetlepels
olijfolie
2
snuifjes zout
1
snufje
peper
10
basilicumblaadjes
Bereiding
- Pel 4 teentjes knoflook en de ui en hak alles fijn. Giet 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Verhit en bak de gehakte uien 5 tot 6 minuten met een snuifje zout. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat nog 5 minuten koken. Roer en giet de tomatensaus en het snuifje suiker erbij. Meng en laat 2 minuten op het vuur staan, zet dan het vuur uit en zet opzij.
- Doe de ricotta in een kom en prak deze fijn met een vork.
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Doe de iglo fijngehakte spinazie in een kookpot met een teentje gehakte knoflook en een snuifje zout. Dek af en kook gedurende 5 minuten op hoog vuur. Laat ze vervolgens heel voorzichtig uitlekken. Zet opzij.
- Giet 1 eetlepel olie op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de lasagnevellen (2 vellen) met 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de ricotta toe en bestrooi met 50 g geraspte mozzarella. Schik hier bovenop een 2de laag van de lasagnevellen (2 vellen) samen met een eetlepel olijfolie en herhaal door 1/3 tomatensaus, 1/3 spinazie, en 1/3 ricotta toe te voegen en bestrooi nogmaals met 50 g geraspte mozzarella.
- Werk af met een laatste laag lasagnevellen (2 vellen), met een eetlepel olijfolie, en de rest van de tomatensaus, spinazie, de ricotta en bestrooi met 100 g geraspte mozzarella. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven (180°C).
- Laat ongeveer tien minuten afkoelen voordat je het serveert, breng op smaak met peper, voeg een paar basilicumblaadjes toe en serveer!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven