Mini spinazie quiches met ricotta

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
De combinatie tussen spinazie en ricotta is echt heerlijk. In lasagne met zalm maar ook met cannelloni is het altijd lekker. Wij stellen u hier het recept voor van de quiche. Dankzij dit rijk en smakelijk recept zal elke amateurkok het niveau behalen van een echte chef. De voorbereiding is heel eenvoudig en vergt inclusief de bereiding minder dan een uur.
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

300 
g
 
ricotta
2 
vellen bladerdeeg
500 
g
 
kerstomaten
400 
g
 
feta verkruimeld
4 
eieren licht opgeklopt
100 
g
 
boter
3 
el
 
citroenschil, geraspt
3 
fijngesneden sjalotten
2 
el
 
fijngesneden verse dille
1 
el
 
olijfolie
1 
snufje
 
zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met boter en leg wat bakfolie op de bakplaat

  2. Leg de kerstomaatjes, eventueel met steeltje, op het bakpapier op de ovenplaat.

  3. Bereid de Iglo roomspinazie zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Meng in een grote kom: de spinazie met de feta, ricotta, gesneden sjalotten, dille en geraspte citroenschil.

  5. Voeg de eieren toe en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de muffinvorm. Zorg ervoor dat het bladerdeeg wat boven de rand uitsteekt.

  7. Vul het bladerdeeg met het spinazie-kaas mengsel en zet deze gedurende 20 à 30 minuten in de oven.

  8. Controleer de gaargraad door er met een naald of priem in te prikken. Deze moet droog zijn.

    Zet halverwege de baktijd de plaat met kerstomaten bij de hartige taartjes en bak deze gedurende 10 minuten totdat ze zacht worden.

  9. Serveer de hartige taartjes warm uit de oven met een klein takje geroosterde kerstomaten.

    Smakelijk!

Suggestie van de Chef

Je kan de iglo roomspinazie ook vervangen door de iglo Boursin spinazie om nog meer smaak aan je recept toe te voegen. 

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven