Ovenaardappels onder een spinaziedak

Ovenaardappels onder een spinaziedak
10 min.
voorbereidingstijd
40 min.
kooktijd
Makkelijk
2
Porties

Bereiding

  1. Aardappels grondig in het water afborstelen en vervolgens bij een gemiddelde temperatuur 30 minuten in zoutwater gaarkoken.
  2. Spinazie met roomsaus in de microgolfoven ontdooien. Maïs in een zeef doen en goed laten uitlekken.
  3. Kalkoenborstfilet in kleine blokjes snijden, met zout en peper kruiden en in olie in ca. 5 minuten rondom bakken.
  4. Vervolgens maïs en roomspinazie in de pan doen. Alles nog eens 5 minuten laten sudderen.
  5. Aardappels halveren, de spinaziemassa eroverheen doen en met kaas bestrooien.
  6. Alles bij ca. 200 °C (Hete luchtoven: 180° C) in de oven schuiven en nogmaals ca. 5 minuten doorbakken.
  7. Snijd de bieslook stengels in twee en garneer de aardappels met telkens twee stengels bieslook.

Ingrediënten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediëntenlijst

150 
g
 
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
4 
bloemige aardappelen
150 
g
 
kalkoenborstfilet
150 
g
 
Goudse kaas (geraspt)
8 
stengels
 
bieslook
1 
klein blik maïs (gewicht na uitlekken: 125g)
3 
el
 
plantaardige olie

Hier te koop

  • carrefour
  • Delhaize

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden