Mind Your Feed - Spinazie ricotta taart

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

"Het is een waar feestje om deze taart te maken, want het voorbereiden is zo gedaan en de oven doet de rest." (Mind Your Feed)

Dit is een recept van Mind Your Feed, voor meer informatie en foto's kijk op: http://www.mindyourfeed.nl/recepten/diner/spinazie-ricotta-taart/

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

200 
g
 
ricotta
1 
grote zoete aardappel
100 
g
 
tuinerwten
1 
takje salie
3 
eieren
1 
tl
 
gedroogde oregano
zout en peper

Bereiding

  1. Laat de bladspinazie in een vergiet boven een schaal ontdooien. Wanneer de bladspinazie ontdooid is, druk je nog even goed het vocht eruit met een stukje keukenpapier.Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bladspinazie in de keukenmachine en voeg hier de eieren en ricotta aan toe. Blend goed, er mogen nog wel stukjes spinazie in zitten. Schep het mengsel terug in de schaal en voeg nu de tuinerwten toe. Diepvries tuinerwten kunnen er bevroren doorheen. 

  3. Breng het spinazie ricotta mengsel op smaak met peper, zout, wat oregano en wat fijngesneden salie.
  4. Schil de zoete aardappel. Gebruik een goed scherp mes om de aardappel in plakken van zo’n 3 mm dik te snijden.
  5. Bekleed de springvorm met bakpapier. Je kan het bakpapier eerst even nat maken onder de kraan, dan vouwt het makkelijker in de vorm. Bedek de bodem van de springvorm met plakjes zoete aardappel, zorg dat de bodem bedekt is maar dat de aardappel niet te veel over elkaar ligt.

  6. Bekleed vervolgens de zijkant van de springvorm door de plakken zoete aardappel tegen de zijkant aan te drukken. Zorg dat de plakjes elkaar iets overlappen, als een soort dakpannetjes.
  7. Schenk nu voorzichtig het spinazie ricotta mengsel in de bekleedde springvorm. Gebruik een lepel om het mengsel goed te verdelen en de zoete aardappels mooi tegen de zijkanten aan te drukken. Heb je nog een aantal plakjes zoete aardappel over? Steek deze dan in de taart!
  8. Bak de spinazie ricotta taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken even afkoelen, zodat de taart goed stevig wordt.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven