Spinazie taartjes

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
vellen
 
bladerdeeg
100 
g
 
gekookte ham, In blokjes
3 
tomaten (uit blik)
4 
eieren, hardgekookt
1 
tl
 
slagroom
curry

Bereiding

  1. Bladerdeeg op een licht met meel bepoederde werkplaat zo dun uitrollen dat er uit een plak twee cirkels van ca. 10 cm diameter kan worden uitgestoken.
  2. Deegresten op elkaar leggen, opnieuw uitrollen en cirkels uitsteken.
  3. Een ingevette muffinvorm met een deegcircel beleggen.
  4. Twee tomaten in smalle repen snijden, de andere tomaten in vieren delen, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.
  5. Slagroom met eieren, spinazie en curry door elkaar roeren en met zout en peper op smaak brengen.
  6. Tomaten- en hamblokjes over de vorm verdelen en voor 2/3 met het mengsel vullen.
  7. Ten slotte telkens een schijfje tomaat erop leggen.
  8. In de oven op 180°C (Heteluchtoven 150 °C) ca. 20 minuten bakken. Warm of koud serveren.

Suggestie van de Chef

De hamblokjes kunnen ook vervangen worden door garnalen, kaasblokjes of zalm.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven