10 min.
voorbereidingstijd
20 min.
kooktijd
Gemiddeld
4
Porties
Bereiding
- Wit brood in stukken snijden. Met de ontdooide spinazie mengen. De melk verwarmen en eroverheen gieten.
- Een brede pan voor de helft met licht gezouten water vullen en aan de kook brengen.
- Eieren bij de broodmassa voegen, met zout, peper, nootmuskaat en ui kruiden. Alles goed met de handen vermengen.
- Een schone vaatdoek of een linnen servet vochtig maken, over de werkplaat uitspreiden en de massa erop leggen. De doek met de massa erin oprollen en de uiteinden met touwtjes vastsnoeren.
- De rol in het zout water leggen en afgedekt bij een matige temperatuur in 15 - 20 minuten gaarkoken, daarbij een keer draaien.
- Daarna eruit halen, de touwtjes lossnijden en de massa uit de servet rollen. Opensnijden en serveren of de schijven nog kort in wat boter opbakken.
Tip!
- Hierbij past een lekkere champignonragout of goulash. Ook iglo rode kool met appeltjes smaakt hier heerlijk bij.
Ingrediƫnten
iglo-product(en) voor dit recept
Ingrediƫntenlijst
100
g
Gehakte spinazie met roomsaus 450g
250
g
wit brood
1
ui
2
eieren
150
ml
melk
2
el
boter
zout, peper, nootmuskaat