Thaise spinazie curry met garnalen

Thaise spinazie kerrie met garnalen
10 min.
voorbereidingstijd
10 min.
kooktijd
Gemiddeld
2
Porties

Bereiding

  1. Bladspinazie laten ontdooien.
  2. Garnalen ontdooien en voor het marineren op een bord leggen, met sojasaus bedruppelen en ca. 5 tot 10 minuten laten trekken.
  3. Een ca. anderhalf cm groot stuk gember afsnijden, schillen en in blokjes snijden.
  4. Paprika in smalle repen snijden en suikerriet stengels slechts kort onder koud water afspoelen. Olie in een pan verwarmen, wortels van de gember toevoegen en laten stoven.
  5. Tom ka-pasta en kokosmelk doorroeren. Nu garnalen, paprikarepen, suikerrietstengels en bladspinazie toevoegen.
  6. Afgedekt ca. 10 minuten bij een lage temperatuur laten trekken.

Tip!

  • Thaise spinazie curry smaakt heerlijk met een fijne basmatirijst.
  • U verwijdert de darmen van de garnalen door met een scherp mes een korte snede in het vlees te maken en de darmen eruit te trekken.

Ingrediƫnten

iglo-product(en) voor dit recept

Ingrediƫntenlijst

200 
g
 
Bladspinazie 500g
200 
g
 
garnalen
2 
el
 
sojasaus
100 
g
 
suikerriet
1 
stuk
 
verse gember
1 
rode paprika's
1/2 
pakje tom ka-paste (uit de aziatische winkel)
400 
ml
 
kokosmelk (uit de aziatische winkel)
1 
tl
 
plantaardige olie

Hier te koop

  • Delhaize
  • carrefour

Heb jij dit recept gemaakt? Laat een review achter!

Geef alsjeblieft wat extra informatie:
* Verplichte velden
* Verplichte velden