Spinazie-ricottapasta

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Spinazie-ricottapasta

Pasta met parmaham en kerstomaatjes.
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

50 
g 
ricottakaas
400 
g 
fusilli
150 
g 
kerstomaten
70 
g 
parmaham
 in flinterdunne plakjes
de schil van 1/2 biocitroen
1 
teentje 
knoflook
1 
ui
2 
el 
olijfolie
zout en peper
chilivlokken (om te bestrooien)

Bereiding

  1. Pel de uit en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was de tomaten en wrijf ze droog.
  2. Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen de olie in een pot. Bak hierin de tomaten al roerend kort aan tot het vel openbarst. Neem de tomaten uit de pot. Doe de ui en knoflook in de pot en stoof glazig aan. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur opkoken. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.
  4. Giet de pasta af en laat uitlekken, vang hierbij ca. 150 ml van het kookwater op en voeg dat samen met de helft van de citroenschil en de tomaten bij de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe, roer goed en dien op in diepe borden. Trek de ham in stukjes, verbrokkel de kaas en strooi beide over de pasta. Bestrooi met de rest van de citroenschil en chili.