Delen
Dit recept delen

Spinaziekroketten

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 200 g Gehakte spinazie met roomsaus 450g
  • 250 g ronde korrelrijst (bv. arborio)
  • 400 ml bouillon
  • 2 eieren, hardgekookt
  • handvol bloem
  • 2 kleine eieren
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g fetakaas
  • 150 g paneermeel
  • olie voor het bakken

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie met roomsaus.
  2. Laat de bouillon koken, voeg de rijst toe en laat deze afgedekt op een lage temperatuur ca. 15 minuten wellen.
  3. De spinazie met roomsaus door de nog warme rijst roeren.
  4. Eieren met een vork mengen en de feta afbrokkelen. Beide met parmezaanse kaas en knoflook aan de rijstmassa toevoegen.
  5. Met zout en peper op smaak brengen en laten afkoelen.
  6. Handen met water vochtig maken en van de rijstmassa per portie een rolletje vormen dat ongeveer net zo lang en dik is als een duim.
  7. Deze op een plaat leggen en koud laten worden, ca. 30 minuten (het beste is ijskoud in de diepvries).
  8. Nu de parneermeel en eieren over de verschillende borden verdelen en de eieren mengen.
  9. De kroketten door een beetje bloem wentelen, vervolgens door de (losgeklopte) eieren, en als laatste door het parneermeel.
  10. Deze in ruimvoldoende hete olie doen en heerlijk goudbruin en knapperig bakken. Om het overtollige vet eraf te laten druipen, de kroketten nog even kort op een stuk keukenrol laten uitdruppelen.
  11. Daarbij hoort een scherpe tomatensaus (uit een pot) en een zoet-pikante munt-yoghurtsaus (heel eenvoudig: natuuryoghurt met een beetje frisse munt mengen en met honing, zout en peper op smaak brengen).
Serveertip

Serveren met een glas koele Cava.

Delen
Dit recept delen