Spinaziekroketten

Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 
g
 
ronde korrelrijst (bv. arborio)
400 
ml
 
bouillon
2 
eieren, hardgekookt
handvol bloem
2 
kleine eieren
50 
g
 
parmezaanse kaas, geraspt
50 
g
 
fetakaas
150 
g
 
paneermeel
olie voor het bakken

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie met roomsaus.
  2. Laat de bouillon koken, voeg de rijst toe en laat deze afgedekt op een lage temperatuur ca. 15 minuten wellen.
  3. De spinazie met roomsaus door de nog warme rijst roeren.
  4. Eieren met een vork mengen en de feta afbrokkelen. Beide met parmezaanse kaas en knoflook aan de rijstmassa toevoegen.
  5. Met zout en peper op smaak brengen en laten afkoelen.
  6. Handen met water vochtig maken en van de rijstmassa per portie een rolletje vormen dat ongeveer net zo lang en dik is als een duim.
  7. Deze op een plaat leggen en koud laten worden, ca. 30 minuten (het beste is ijskoud in de diepvries).
  8. Nu de parneermeel en eieren over de verschillende borden verdelen en de eieren mengen.
  9. De kroketten door een beetje bloem wentelen, vervolgens door de (losgeklopte) eieren, en als laatste door het parneermeel.
  10. Deze in ruimvoldoende hete olie doen en heerlijk goudbruin en knapperig bakken. Om het overtollige vet eraf te laten druipen, de kroketten nog even kort op een stuk keukenrol laten uitdruppelen.
  11. Daarbij hoort een scherpe tomatensaus (uit een pot) en een zoet-pikante munt-yoghurtsaus (heel eenvoudig: natuuryoghurt met een beetje frisse munt mengen en met honing, zout en peper op smaak brengen).

Suggestie van de Chef

Serveren met een glas koele Cava.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Jouw review
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven