Delen
Dit recept delen

Tagliatelle met Atlantische zalm en dille

Tagliatelle met Atlantische zalm en dille (uit delicious)
Bereidingstijd
'
Kooktijd
'
Aantal personen
2
'
Bereidingstijd
'
Kooktijd
2
Aantal personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Atlantische Zalm 250g
    Atlantische Zalm 250g
  • 350 g tagliatelle
  • 100 g peultjes
  • 250 g kerstomaten
  • 6 el witte wijn
  • 2 el grove mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje dille
  • 6 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 150 °C).
  2. Leg de bevroren zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  3. Klop de witte wijn en mosterd door elkaar en schenk dit over de zalm.
  4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, schuif de vis in de oven en laat de vis in ongeveer 20 minuten net gaar worden.
  5. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ongeveer 4 minuten mee.
  7. Voeg tomaatjes toe en bak ze ongeveer 1 minuut tot ze net zacht zijn. Meng de balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie erdoor.
  8. Giet de pasta af en schep de pasta met de helft van de fijngesneden dille door het tomaatmengsel. Bestrooi met versgemalen peper.
  9. Schep de pasta op 4 borden, verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de fijngesneden dille.
Delen
Dit recept delen